Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Doi ani de la întemeiere

 
Doi ani de la întemeiere
  • 29 Mai 2016
  • 2195

În urmă cu doi ani, pe 29 mai 2014, se proclama simultan, la Roma și la Blaj, întemeierea noii episcopii greco-catolice de la București. Astfel, Arhiepiscopul major, Preafericitul Cardinal Lucian, cu acordul Sinodului Bisericii Române Unite și acceptul Sfântului Părinte Papa Francisc, crea scaunul arhieresc al capitalei României pentru românii uniți cu Roma, alegând primul episcop titular al capitalei.

Scrutăm cu insistență în asemenea ocazii planurile Providenței și ne întrebăm: „de ce?”. Este ușor, însă, a-i proclama Providenței întâietatea dacă evenimentele par să ne aducă certitudini și satisfacții izvorâte din regia sau scenariile proprii. Fiind comunitate de credință zidită pe Hristos, Biserica noastră, greco-catolică, trăiește timpul mântuirii, constatând că numai atunci când nimic nu este sigur, ușor sau comod, Providența își descoperă cu adevărat sensul și valoarea.

Tânăra episcopie a capitalei să fie, așadar, expresia atașamentului nostru față de Isus și „marca” din periferie, unde călcâiul Maicii Preacurate duce, de fapt, adevărata luptă contra șarpelui și ne susține.Sursa:episcopiabucuresti.ro