Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Onomastica Papei Francisc botezat cu numele Gheorghe

 
Onomastica Papei Francisc botezat cu numele Gheorghe
  • 23 Apr 2016
  • 3426

Papa Francisc, Jorge (Gheorghe) Mario Bergoglio, s-a născut la 17 decembrie 1936 și a fost botezat opt zile mai târziu, pe 25 decembrie, în parohia Sfântul Carol Borromeo (Bazilica Sfânta Maria, ajutorul creștinilor), în cartierul Almagro. Cel care a administrat botezul a fost un salezian misionar italian din Lodi, Don Enrico Pozzoli.

În familia Bergoglio-Sívori, după Jorge Mario, în ianuarie 1938 s-a mai născut primul său frate, Oscar. A fost un eveniment pe care Jorge Mario Bergoglio l-a definit întotdeauna ca fiind fundamental în viața lui. Oscar Adrián a fost urmat de alți trei frați: Alberto Horacio, Marta Regina și Maria Elena (care nu mai este în viață).

Fostul paroh al bisericii Sfântul Carol Borromeo, părintele José Repovž, salezian, trecut la Domnul în aprilie 2014, a spus că din ziua alegerii papei credincioșii se roagă în fața cristelniței în care în urmă cu 78 de ani, tatăl Mario Bergoglio și mama Regina Sivori au cerut ca numele fiului lor să fie Jorge Mario. Pr. Repovž a mai adăugat: Așa făcea și Cardinalul Bergoglio de fiecare dată când vizita parohia.

Cu prilejul sărbătoririi a 70 de ani de la momentul botezului Cardinalului Bergoglio, atunci Arhiepiscop de Buenos Aires, în fața baptisteriului a fost pus un mic panou cu o copie după certificatul botezului. În document se poate citi numele nașilor Papei: Francisco Sívori și Rosa Vassallo de Bergoglio. Mulți martori spun că Jorge Mario, în această biserică din suburbiile Buenos Aires-ului, petrecea de multe ori mult timp în rugăciune în fața icoanei Sfintei Fecioare Maria, care a fost binecuvântată de Sfântul Ioan Bosco.

Traducere: ACC
 Sursa:ilsismografo.blogspot.ro