Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Creștini și musulmani uniți în rugăciune în Catedrala din Bruxelles

 
VIDEO: Creștini și musulmani uniți în rugăciune în Catedrala din Bruxelles
  • 30 Mar 2016
  • 1918

"A fost Paștele și noi nu am sărbătorit ca de obicei", a spus Mons. Jozef  de Kesel, Arhiepiscop de Malines-Bruxelles, la începutul ceremoniei de cinstire a victimelor atentatelor de la Bruxelles.

Luni, 28 martie, a fost organizată o noapte de veghe ecumenică în Catedrala Sfinții Mihail și Gudula la care au participat peste o mie de persoane în jurul liderilor fiecărei religii,  a politicienilor, dar și a forțelor de securitate.


"Pentru a apăra cultura împotriva barbariei"


În mulțimea care se îndrepta spre catedrală, umanitatea a triunfat: de la preoți la imami, toată lumea pășea reculeasă spre intrarea lăcașului de cult. Părintele Aurélien Saniko, preot paroh la Molenbeek, schimbă câteva idei cu un teolog musulman: "Trebuie să fiim aici în aceste momente, pentru a ne apăra împreună cultura împotriva barbariei. Trebuie să ne rugăm și să organizăm acțiuni împreună." Un reporter la întrebat pe un musulman: "Intri într-o biserică în seara asta!". Răspuns: "Da, azi mă duc la biserică pentru că vreau să arăt că sunt împotriva a ceea ce s-a întâmplat. Vreau să arăt că este posibil să fim uniți, împreună, toate religiile."


Ceremonia a fost cu adevărat un moment de rugăciune și cinstirea a celor care și-au pierdut viața în tragicele atentate, dar și de mângâiere a celor rămași în urma lor.

Traducere: ACCSursa:www.lemonde.fr