Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ATENTATELE DE LA BRUXELLES: Mesajul Cardinalului Lucian

 
ATENTATELE DE LA BRUXELLES: Mesajul Cardinalului Lucian
  • 23 Mar 2016
  • 2015

În urma evenimentelor tragice care au avut loc la Bruxelles marți, 22 martie 2016, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian a adresat un mesaj comunității greco-catolice române din capitala Belgiei.

Mai jos puteți citi întregul mesaj al Preafericirii Sale:

 

Preacucernice Părinte Filip Chereși,

Dragi credincioși greco-catolici români de la Bruxelles,

 

Am aflat cu mare îngrijorare prin mijloacele mass-media despre comiterea actelor de terorism în ziua de 22 martie 2016 la Bruxelles pe aeroportul Zaventem și în stația de metrou Maelbeek. Dorim să Vă transmitem gândul nostru de unire de rugăciune, în aceste momente de încercare prin care trece poporul belgian.

Suntem profund îndurerați de injustele și tragicele pierderi de vieți omenești în aceste atacuri de o violență atroce care au fost comise asupra oamenilor nevinovați, și îl rugăm pe Mântuitorul nostru să întărească familiile care sunt afectate de această catastrofă. Pe cei răposați îi încredințăm dragostei pline de îndurare a lui Dumnezeu, și cerem de la Părintele luminilor mângâiere, tărie și vindecare pentru familiile îndoliate.

Dacă cineva din comunitatea noastră greco-catolică de la Bruxelles a avut în vreun fel de suferit în aceste momente, Vă rugăm să transmiteți gândul nostru bun și comuniunea noastră, precum și solidaritatea întregii Biserici Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Ne unim cu mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc care condamnă violența oarbă ce provoacă atât de multă suferință, și implorăm de la Dumnezeu pacea Sa.

În această perioadă de Post Mare, cerem Bunului Mântuitor, Lumina lumii, tărie în a nu ne lăsa copleșiți de aceste valuri de violență, și invocăm împreună cu întreaga Biserică Darul Păcii Sale pentru întreg poporul belgian și peste fiecare dintre Dumneavoastră.

Vă rugăm să transmiteți tuturor credincioșilor acest mesaj cu ocazia Sfintei Liturghii din Sărbătoarea Bunei Vestiri, vineri 25 martie 2016.

În numele întregii Biserici din România, vă asigurăm pe toți de unirea întru rugăciune.

 

Cu arhierești binecuvântări,

 

+ Claudiu Lucian Pop

Episcopul Curiei

 

 

+ Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma,

Greco-CatolicăSursa:ATENTATELE DE LA BRUXELLES: Mesajul Cardinalului Lucian