Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Acum 3 ani, ultimele discursuri ale Papei Benedict

 
Acum 3 ani, ultimele discursuri ale Papei Benedict
  • 28 Feb 2016
  • 1897

„Domnul mă cheamă să «urc pe munte», să mă dedic şi mai mult rugăciunii şi meditaţiei. Dar aceasta nu înseamnă a abandona Biserica, dimpotrivă, dacă Dumnezeu îmi cere acest lucru o face tocmai pentru ca eu să o pot sluji şi pe mai departe cu aceeaşi dăruire şi aceeaşi iubire cu care am făcut-o şi până acum, dar într-o formă mai potrivită cu vârsta şi puterile mele”.

"Nu părăsesc Crucea, dar rămân într-o nouă formă lângă Domnul cel răstignit. Nu mai port puterea oficiului de conducere a Bisericii, dar în slujirea rugăciunii rămân, pentru a spune astfel, în staulul Sfântului Petru”.

„Am ştiut dintotdeauna că în acea barcă se află Domnul şi am ştiut dintotdeauna că barca Bisericii nu este a mea, nu e a noastră, dar e a Lui şi Domnul nu o lasă să se scufunde. El este cel care o conduce, cu siguranţă şi prin oamenii pe care i-a ales, pentru că aşa a vrut. Aceasta a fost şi rămâne o certitudine, pe care nimic nu o poate umbri”.

„Voi continua să fiu aproape de voi prin rugăciune, mai ales în zilele care urmează, ca să fiţi pe deplin docili la lucrarea Duhului Sfânt în alegerea noului Papă. Fie ca Domnul să vi-l arate pe cel pe care El îl vrea. Şi între voi, în rândul Colegiului cardinalilor, se află şi viitorul Papă, căruia îi promit astăzi respectul şi ascultarea mea necondiţionată”.

„Sunt un simplu pelerin care începe ultima etapă a pelerinajului său pe acest pământ. Dar aş mai dori, cu inima mea, cu iubirea mea, cu rugăciunea mea, cu reflecţia mea, cu toate puterile mele lăuntrice, să lucreze pentru binele comun şi binele Bisericii şi al umanităţii. Mă simt întărit de simpatia voastră. Vă mulţumesc! Noapte Bună!”.