Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 5

 
LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 5
  • 28 Ian 2016
  • 1947

Lucrările Congresului Euharistic Internațional din Cebu, Filipine, continuă. Azi, 28 ianuarie, este cea de-a cincea zi de Congres.

După ce ieri după-amiază episcopii au avut ocazia de a vizita parohiile din Cebu, programul zilei de azi prevede o conferință a Eminenței Sale Luis Antonio Tagle, Cardinal de Manila, cu tema Euharistia în dialog cu culturile. De la ora 11.00 (ora locală) Cardinalul maghiar Peter Erdo va celebra Sfânta Liturghie. Mai multe detalii despre program, puteți găsi mai jos:

(decalajul orar este de +6 ore)

Despre Congres

Filipine, formată din peste 7000 de insule, reunește cea mai mare comunitate catolică din Asia. Pe insula Cebu, capitala arhipelagului Visayas, creștinismul are într-adevăr un loc foarte important în viața celor tineri precum și a celor mai în vârstă, în viața bogaților sau în cea a săracilor. În foarte multe mașini sunt statui ale Fecioarei sau cea cu Santo Niño, se văd de asemenea multe rozarii agățate de ghidonul motocicletelor. La prânz, toate posturile de radio difuzează rugăciunea Angelus și toată lumea se oprește să se roage în mijlocul cumpărăturilor în mall-uri sau din mâncat dacă se află deja la masă.

Al 51-lea Congres Euharistic Internațional a fost foarte așteptat la Cebu. Pe străzi, în restaurante sau supermarketuri se găsesc postere sau obiecte în culorile congresului la vanzare: tricouri, brățări, pahare, sacoșe, etc. Amploarea evenimentului este palpabilă. Aproape 5.000 de voluntari și 600 de familii sunt mobilizate pentru primirea celor 10.000 de pelerini din întreaga lume.

Scopul întâlnirii este de a arăta importanța Euharistiei în viața și misiunea Bisericii Catolice. Prelegeri, discuții de grup, momente de rugăciune, procesiuni și evenimente culturale, au loc în întreg orașul Cebu. Uriașa clădire principală, formată din trei etaje, a fost construită special pentru această ocazie cu mai mult de 500 de milioane de pesos (aproximativ 10 milioane de euro).

 

Mai jos, urmăriți în direct evenimentele Congresului Euharistic Internațional, la care România este reprezentată de PS Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore:

ACC


 

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 4

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 3

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 2

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 1

 

 

 

Știri din aceeași categorie