Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Jubileul Migranţilor la Vatican

 
Jubileul Migranţilor la Vatican
  • 18 Ian 2016
  • 1342

Duminică, 17 ianuarie, a avut loc, în piaţa Sfântul Petru din Vatican, Jubileul Migranţilor. Manifestarea a avut loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor şi se înscrie în calendarul activităţilor cuprinse în programul dedicat Anului Sfânt al Milostivirii, care a început în 8 decembrie 2015.

Astfel, printre miile de pelerini, în Piaţa Sfântul Petru s-au aflat astăzi şi câteva sute de români. Un grup de peste 100 de credincioşi, din Parohia Flaminio - Roma Nord, cu Hramul Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, au participat însoţiti de preotul Iulian Serafim Vescan.

După rugăciunea Angelus de la ora 12, Sfântul Părinte Papa Francisc a avut un mesaj direct pentru toţi pelerinii din piaţă.

„Fiecare din voi are o poveste, o durere, o traumă. Sunteţi binecuvântaţi să vă aflaţi astăzi aici. Rugaţi-vă pentru pace, pentru armonie”, le-a spus Papa Francisc celor prezenți. De asemenea, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe credincioşi să se roage pentru victimele atentatelor produse în ultimele zile.

După rugăciunea Angelus, cei care au dorit, au intrat în bazilică, prin Poarta Sfântă. Aici, a avut loc Sfânta Liturghie pentru pelerinii migranţi şi refugiaţi, prezidată de Cardinal Veglio  Antonio Maria, Președintele Consiliului Pontifical al grijii pastorale pentru migranți, S. E. Guerino Di Tora,  Episcopul auxiliar al Roma Nord si Președinte comisiei regionale a Migranților din partea Conferinței Episcopale Italiane, precum și alte personalități.

În Piaţa Sfântul Petru, pe lângă migranți români, s-au mai aflat filipinezi, polonezi, ucrainieni, africani, reprezentanţi ai tuturor popoarelor care se regăsesc pe teritoriul Italiei.

Ioan - Ștefan Dumitraș