Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Meditaţia Pr. Gabriel Buboi pentru Duminica a VI-a după Paşti

 
Meditaţia Pr. Gabriel Buboi pentru Duminica a VI-a după Paşti
  • 08 Iun 2013
  • 1914
Programul Român Radio Vatican continuă seria meditaţiilor la duminicile din Timpul Paştelui şi vă propune în această emisiune meditaţia la Duminica a VI-a după Paşti, prezentată de rectorul Colegiului Pontifical "Pio Romeno" din Roma, pr. Gabriel Buboi. A VI-a duminică după Paşti este numită şi "Duminica orbului".

"Ne-am obişnuit în ultimele duminici cu întâlniri miraculoase între Isus şi oamenii nevoiaşi: paraliticul de la Vitezda, femeia samariteancă rătăcită de mulţimea drumurilor din viaţa ei, iar duminică vom asculta Evanghelia în care ni se înfăţişează chipul omului suferind, lipsit de vedere, întruchipat de persoana unui orb. În textul pe care-l vom auzi Isus se identifică cu lumina: Eu sunt lumina lumii".

"Ungerea cu tină a ochilor celui orb ne aduce aminte de creaţie iar Evanghelia ne arată că prin Cristos lucrurile se fac noi, se produce o schimbare esenţială. Cuvintele Sfintei Scripturi dau mărturie de puterea Mântuitorului de a regenera făptura, de a-i insufla o viaţă nouă, atunci când ea s-a uscat, s-a pervertit sau s-a ofilit. A da viaţă sau a îngriji o viaţă înseamnă nu doar a avea grijă fizic de cineva ci de a avea o preocupare în a face ca cei din jur să primească speranţă, curaj şi bucurie".

Meditația se poate asculta în format MP3 sau RealPlayer accesând: ro.radiovaticana.va