Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ROMA: Colindele româneşti vor răsuna din nou în Cetatea Eternă

 
ROMA: Colindele româneşti vor răsuna din nou în Cetatea Eternă
  • 08 Dec 2015
  • 1756

Concert de colinde în cadrul Asociației Religioase ”Centrul Cultural Român de spiritualitate bizantină Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan”

În data de 13 decembrie 2015, Parohia Greco – Catolică Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan, va îmbrăca straie de sărbătoare, pregătindu-se pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Ca în fiecare an, la inițiativa părintelui paroh Serafim Iulian Vescan, va avea loc o zi plină de diverse festivități și activități culturale.

Programul acestei zile de sărbătoare va începe cu Utrenia, la ora 09:30. La ora 10:30 se va celebra Sfânta Liturghie, prezidată de Arhiepiscopul Cyril Vasil`, Secretar al Congregației pentru Bisericile Orientale. După celebrarea liturgică, Corala Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma va aduce vestea Nașterii prin intermediul colindelor, continuând astfel tradiția concertului anual din această parohie. În încheiere va avea loc o agapă frățească.

Sunt așteptați distinși invitați, un număr mare de preoți, dar și reprezentanți ai Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun.

Tot în cadrul acestei zile de sărbătoare, va avea loc un spectacol cu cântece și tradiții românești de Crăciun.

Ioan - Ștefan Dumitraș