Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Ziua Școlii Ardelene sărbătorită în Catedrala Blajului

 
FOTO/VIDEO: Ziua Școlii Ardelene sărbătorită în Catedrala Blajului
  • 11 Oct 2015
  • 1818

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, în Catedrala Blajului a avut loc o conferință dedicată zilei Școlii Ardelene care se sărbătorește în urma legii adoptate anul trecut de Camera Deputaţilor la 11 octombrie, ziua în care, la 1754, Petru Pavel Aron a emis decretul de înfiinţare, la Blaj, a primelor şcoli sistematice şi moderne din istoria românilor.

(Album foto AICI)

Conferința moderată de Pr. Ioan Fărcaș, Vicar Mitropolitan, a avut trei momente: Prof. Doctor Sorin Nicu Blaga a prezentat tema “Medicul Ioan Piuaru Molnar (1749-1815) – de la iluminismul european la spiritul Școlii Ardelene”; Diaconul Prof. Buzași Ion a prezentat cartea profesorului Sorin Nicu Blaga, Orașele mele de suflet, după care a contiunat cu o prezentare despre sensurile actuale ale Școlii Ardelene.

 

La finalul conferinței, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a mulțumit celor doi vorbitori și celor prezenți, transmițând totodată salutul și mulțumirile Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan.

AMR