Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sexul la şcoală - anticonstituţional. O importantă lecţie venită din Croaţia

 
Sexul la şcoală - anticonstituţional. O importantă lecţie venită din Croaţia
  • 24 Mai 2013
  • 2447
de Josip Horvaticek

Cu o sentinţă menită să fie luată în considerare şi peste graniţele Croaţiei, în 22 mai 2013, Curtea Constituţională a Republicii Croaţiei a decis să declare anticonstituţional şi deci să abroge, decretul prin care a fost introdusă în şcolile primare şi liceale croate aşa-numita „ Educaţie pentru sănătate”, în care al patrulea capitol, intitulat „ Egalitate de drepturi de gen şi comportament sexual responsabil” reprezintă o evidentă tentativă de sexualizare a copiilor încă de la o vârstă fragedă şi de convertire la ideologia de gen, care reprezintă justificarea şi glorificarea tendinţelor sexuale dezordonate şi contra naturii.

Judecătorii Curţii supreme nu au apreciat programul ministrului Jovanovic din punct de vedere al conţinutului, ci au fost atenţi la procedura juritică adoptată de către guvern pentru realizarea acestui program, la respectarea sau nu a dreptului părinţilor garantată de Constituţie. Primind în totalitate observaţiile de la părinţi sau de la asociaţii ale părinţilor de inspiraţie catolică, judecătorii au observat cum Statul nu a armonizat în mod echilibrat conţinutul programei Educaţiei pentru sănătate cu dreptul constituţional şi libertatea părinţilor în educarea copiilor. Procesul de elaborare şi implementare a programei „a fost făcut într-un mod care în cea mai mare parte nu este în armonie cu principiile democratice pe care Statul este obligat să le respecte şi să le îndeplinească ”. În acest mod procesul „a demonstrat o evidentă lipsă de apropriere democratică şi pluralistă”.
Conform judecătorilor constituţionali „este inacceptabil ca emiterea de dispoziţii cu un astfel de conţinut şi valenţă legală să nu fie precedată de consultarea Consiliului Părinţilor, să nu fie  implicat Consiliul Naţional pentru educaţie şi formare, şi să nu fie desfăşurată nici măcar o dezbatere publică, mai ales asupra educaţiei sexuale, chiar ştiind că ar fi provocat controverse”.

Curtea a criticat faptul că această nouă materie de predare a fost inclusă în programa anului şcolar în curs.

Sentinţa reprezintă o lovitură grea dată guvernului premierului Milanovic, deoarece Curtea a acuzat fără menajamente Executivul că a înfăptuit acest program acţionând după criterile unui regim dictatorial fără să ţină cont de cele mai elementare reguli ale Statului democratic şi ignorând drepturile părinţilor garantate de Constituţie şi de numeroasele tratate internaţionale.

Lupta dură a părinţilor croaţi, sprijinită de la început de Biserica Catolică şi de alte comunităţi religioase, a fost încoronată de această sentinţă, trasând calea de urmat în lupta contra impunerii în şcoli a programei inspirate de ideologia de gen.

Traducere: Radu Mihai Andrei

Sursa: lanuovabq.it