Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua VII)

 
Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua VII)
  • 09 Apr 2015
  • 2286

Isus i-a poruncit sorei Faustina să scrie novena şi să o recite înainte de sărbătoarea Îndurării, începând cu Vinerea Mare (după calendarul romano-catolic): Doresc ca în timpul acestor nouă zile, să aduci sufletele la izvorul milostivirii Mele, pentru ca ele să ia putere şi prospeţime, precum şi toate harurile de care au nevoie în greutăţile vieţii şi mai ales în ceasul morţii. În fiecare zi vei aduce până la inima Mea un grup diferit de suflete şi le vei cufunda în oceanul milostivirii Mele. Iar Eu voi face să intre toate aceste suflete în lăcaşul Tatălui Meu. Vei face acest lucru în viaţa aceasta şi în cealaltă. Nu voi refuza nimic sufletelor pe care le vei aduce la izvorul milostivirii Mele. Şi în fiecare zi, prin pătimirea Mea dureroasă, vei cere de la Tatăl Meu haruri pentru aceste suflete.

Ziua I

Ziua II

Ziua III

Ziua IV

Ziua V

Ziua VI

 

Ziua a VII-a


Astăzi, adu-Mi sufletele care Îmi cinstesc şi Îmi preamăresc în mod deosebit milostivirea şi cufundă-le în îndurarea Mea. Aceste suflete M-au compătimit cel mai fierbinte în suferinţele pătimirii Mele şi au pătruns cel mai profund în duhul Meu. Ele sunt reflectarea vie a inimii Mele îndurătoare. Aceste suflete vor străluci în mod deosebit în viaţa viitoare, niciunul nu va merge în focul iadului, Eu voi apăra pe fiecare dintre ele în ceasul morţii.

Preamilostive Isuse, a cărui Inimă este numai iubire, primeşte în lăcaşul Inimii Tale preaîndurătoare sufletele care cinstesc şi preamăresc în mod deosebit măreţia milostivirii Tale. Aceste suflete sunt puternice cu forţa lui Dumnezeu Însuşi; În mijlocul tuturor chinurilor şi necazurilor, ele înaintează încrezătoare în milostivirea Ta, aceste suflete sunt unite cu Isus şi poartă omenirea întreagă pe umerii lor. Aceste suflete nu vor fi judecate cu severitate, ci milostivirea Ta le va înconjura în momentul agoniei.

Sufletul care celebrează bunătatea Domnului său
Este iubit în mod cu totul aparte de El.
Acesta este cât se poate de aproape de izvorul viu
Şi ia haruri din milostivirea lui Dumnezeu.

Părinte Veşnic, aruncă o privire milostivă asupra sufletelor care cinstesc şi preamăresc cel mai mare atribut al Tău, adică nesfârşita Ta milostivire – care sunt închise în Inima preaîndurătoare a lui Isus. Aceste suflete sunt o Evanghelie vie, mâinile lor sunt pline de fapte de milostivire iar sufletul lor, debordând de bucurie, cântă imnul milostivirii Celui Preaînalt. Te implor, Dumnezeul meu, arată-le milostivirea Ta, potrivit nădejdii şi încrederii pe care şi-au pus-o în Tine, ca să se îndeplinească în ele făgăduiala lui Isus care le-a spus: Pe sufletele care vor venera nesfârşita Mea milostivire – le voi apăra Eu Însumi în timpul vieţii lor şi mai ales în ceasul morţii, ca pe propria Mea slavă.