Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Icoane din Transilvania și obiecte bisericești expuse la Paris

 
Icoane din Transilvania și obiecte bisericești expuse la Paris
  • 19 Ian 2015
  • 3242

Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris a avut loc o expoziție de icoane din Transilvania și de obiecte bisericești. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Zilei porților deschise a Patrimoniului Catolic Oriental de la Paris, organizată în colaborare cu asociația franceză l`Oeuvre d`Orient.

La deschiderea expoziției a fost prezent domnul Claude Goasguen, Primar al Sectorului al XVI-lea din Paris și Deputat în Parlamentul Franței, precum și grupul Antiokia de pe lângă asociația l`Oeuvre d`Orient, alături de alți invitați.

Pe lângă expunerea icoanelor pe lemn și pe sticlă din Transilvania și a obiectelor bisericești specifice tradiției răsăritene, cei prezenți au participat la un scurt atelier despre arta icoanei pe sticlă, precum și la un moment muzical în Capela Misiunii Greco-Catolice Române din capitala Franței.
 
DCC

 

 

Știri din aceeași categorie