Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cuvântul PF Cardinal Lucian la înmormântarea IPS Nicolae Corneanu

 
Cuvântul PF Cardinal Lucian la înmormântarea IPS Nicolae Corneanu
  • 02 Oct 2014
  • 2542
Preafericirea Voastră,
Înalt Preasfințiile și Preasfințiile Voastre,
Distinse Autorități,
Iubiți Frați și Iubite Surori în Domnul,

„Nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea” (Ps 15, v. 10). Este dorul nostru, al oamenilor, cel mai profund, este speranța noastră cea mai adâncă. Iar acum când îl însoțim pe Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, înspre Casa Părintelui Ceresc, suntem chemati să ne amintim că „oricine şi-a pus în El speranţa, acesta se curățește pe sine, aşa cum Acela curat este“ (1In 3,3).

Părinte și Arhiereu, slujitor al Veșnicului Preot Isus Cristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae a fost chemat de-a lungul celor 52 de ani de arhierie și în decursul întregii sale vieți, să descopere voința Domnului și să își conducă turma pe pășunile mântuirii. A fost chemat mai ales să răspundă cu bucurie la chemările și la inspirațiile pe care Spiritul cel de Viață dătător i le-a șoptit, în drumul spre „marea de cristal” (Apoc 15, 2) unde, iată, de acum, va gusta viața cea fără de sfârșit.  

Cu adevărat, ce fericire este ca, după anevoiosul urcuș pe valurile existenței pământești, să fim încredințați că moartea nu reprezintă decât penultimul cuvânt al vieții noastre, fiindcă cel din urmă Cuvânt este însuși Dumnezeu, Cel care ne așteaptă, ca și pe Cruce, cu brațele deschise, în pragul Casei Sale.

Aducem mulțumită Bunului Dumnezeu pentru exemplul de slujire și de frățietate pe care Înaltpreasfinţia Sa l-a manifestat mereu față de Biserica noastră Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, semn concret de umilinţă şi de dragoste, înspre purificarea memoriei și pentru a reînsufleţi „în comuniune de credinţă şi de iubire, acele relaţii frăţeşti care trebuie să domnească între Bisericile locale, ca între surori” (Unitatis Redintegratio, 14).

Când sfinții îngeri vor însoți sufletul Tău blând în fața tronului Mielului, du, iubite Frate, și rugăciunile noastre și rugăciunile Bisericii întregi, ca jertfă și prinos de bună mireasmă!

Încrezători în Cuvântul cel dătător de viață al Domnului Isus Cel Înviat, Vă asigurăm, Preafericirea Voastră, de unirea întru rugăciune, ca Domnul Puterilor Cerești să îi dăruiască servului său Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, odihna cea veșnică în locașurile celor drepți.

Să se odihnească în pace!


+ Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică