Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Brutăria în care săracii nu plătesc

 
Brutăria în care săracii nu plătesc
  • 12 Aug 2014
  • 4316
De la fugar pe timpul Războiului din Coreea până la proprietar al celei mai mari brutării din oraş, Ambroziu Lee Rim nu a uitat niciodată de săraci. Povestea lui face parte din categoria „incredibil, dar adevărat”. Nord-coreean, fugit din propria ţară pentru a nu fi ucis de comunişti, la sfârşitul Războiului, Ambroziu ajunge la Daejeon şi pune bazele unui mic magazin ambulant în apropierea gării unde vinde pâine, pentru ca mai apoi să închirieze un local pentru a deschide o mică brutărie. Dar tocmai când afacerile îi mergeau cel mai bine el decide să schimbe locaţia.

Catolic fiind, vrea să stea în apropierea Catedralei din oraş, care se află într-o zonă mai puţin centrală faţă de cea feroviară deosebit de aglomerată. Prietenii şi cunoştinţele lui încearcă să îl descurajeze, căci economic vorbind pare o nebunie. El însă este de neclintit şi îşi pune proiectul în aplicare. Această alegere, explică el, reprezintă un mod de a-şi mărturisi propria credinţă şi a-i mulţumi lui Dumnezeu că l-a salvat de la o moarte aproape sigură.

Experienţa i-a dat dreptate, căci şi în noua zonă a brutăriei ea continua să progreseze. Printre altele, mărturia cea mai frumoasă dată de Ambroziu este ajutorarea săracilor. Oricine intră în magazin poate să guste diferitele produse expuse pe tejghea, mulţumită bucăţilor de pizza şi de pâine pe care muncitorii le aşază în continuu pe tăvile special amenajate. Nimeni nu este obligat să cumpere, iar acesta devine un mod de a-i ajuta pe cei fără posibilităţi.

Astăzi brutăria Sung Sim Dang, înfiinţată oficial în 1956, este cea mai mare şi cea mai frecventată de tot oraşul Daejeon, care numără un milion şapte sute de mii de locuitori. Pâinea este coaptă în zeci de variante şi cu o gamă variată de condimente aromate, iar lângă brutărie s-a deschis şi un restaurant.

După Ambroziu, care a murit acum câţiva ani, de brutărie s-a ocupat fiul Iosif, care continuă ceea ce tatăl a început, oferind pâine gratis celor mai nevoiaşi. Nici criza, nici incidentele nu au modificat tradiţia. În 2011 un incendiu a distrus o parte din încăpere. Muncitorii şi-au redus din salariu şi totul a fost din nou pus la punct în doar câteva luni. Incredibil, dar adevărat.



Sursa:ro.radiovaticana.va