Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prigoniţii pentru Cristos în fugă din Mosul

 
Prigoniţii pentru Cristos în fugă din Mosul
  • 22 Iul 2014
  • 2152
Fraţi şi surori „care suferă persecuţii”, „alungaţi” din propriile case, „despuiaţi de tot ce deţin”: cu aceste cuvinte s-a adresat Papa Francisc creştinilor din oraşul Mosul, rugându-se din nou pentru pace şi reconciliere în Irak, ţara căzută pradă violenţelor şi atacurilor grupării jihadiste Statul Islamic al Irakului si Levantului.

“O crimă împotriva umanităţii”: a spus secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, vorbind despre persecuţiile împotriva creştinilor din Irak. După ce, la Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak, au incendiat palatul episcopal al siro-catolicilor, ulterior extremiştii auto-proclamatului “Califat islamic” au luat în posesie antica mănăstire Mar Behnam, în apropiere de Qaraqosh, care a fost până în prezent încredinţată călugărilor siro-catolici.

Ştirea a fost confirmată de arhiepiscopul siro-catolic de Mosul, Yohanna Petros Moshe, care a fost interpelat de agenţia catolică Fides.

Starea de urgenţă de la Mosul a fost şi tema reuniunii episcopilor locali cu diplomaţi străini şi oameni politici din ţară, desfăşurată luni, 21 iulie, la Ankawa, lângă Erbil, în Kurdistanul Irakian.

În vreme ce în întreg Irakul continuă violenţele şi atacurile, cu numeroase victime zilnic, comunitatea creştină din ţară este tot mai supusă riscurilor majore, fiindu-i ameninţată chiar şi supravieţuirea în condiţii extrem de dificile. Şi primul ministru, Nuri al Maliki, a adresat un apel tuturor ţărilor din lume pentru “o reacţie unită împotriva ultimei dintre crimele grupării Statul Islamic, care a expulzat cu forţa creştinii din Mosul”.

“Violenţa se învinge cu pacea”, a spus Sfântul Părinte la rugăciunea “Angelus” de duminică, implorarea mijlocirii Domnului pentru fraţii creştini asupriţi şi ameninţaţi devenind o datorie mai ales pentru noi, cei care avem posibilitatea să ne trăim credinţa în zile de pace.Sursa:ro.radiovaticana.va