Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Uimire, încredere şi micime: cele trei porţi ale speranţei. De vineri, în Vatican, meditaţiile de Advent cu noul predicator al Casei Pontificale, Roberto Pasolini

 
Uimire, încredere şi micime: cele trei porţi ale speranţei. De vineri, în Vatican, meditaţiile de Advent cu noul predicator al Casei Pontificale, Roberto Pasolini
  • 04 Dec 2024
  • 677

Uimire, încredere şi micime: cele trei porţi ale speranţei

"Porţile speranţei. Spre deschiderea Anului Sfânt prin profeţia Crăciunului": este tema celor trei predici de Advent care încep vineri, 6 decembrie 2024, în Vatican. Le va rosti, pentru prima dată, capucinul Roberto Pasolini, numit la 9 noiembrie de Papa Francisc nou predicator al Casei Pontificale. Întâlnirea este în Aula "Paul al VI-lea" la ora 9.00 şi se va reînnoi în vinerile din 13 şi 20 decembrie.

"Anul acesta, timpul de Advent nu ne pregăteşte numai pentru Crăciun, ci ne însoţeşte şi spre apropiatul Jubileu", se citeşte în invitaţia Prefecturii Casei Pontificale în care Pasolini ilustrează tema. Această perioadă liturgică reprezintă de altfel "o ocazie de har pentru a reînnoi «experienţa vie a iubirii lui Dumnezeu, care trezeşte în inimi speranţa sigură a mântuirii în Cristos»", după cum scrie pontiful în bula de convocare a Anului Sfânt 2025, Spes non confundit. "Glasurile profeţilor, aşa de prezente şi insistente în această perioadă liturgică, ne solicită cu putere să nu pierdem orientarea drumului spre împărăţia lui Dumnezeu", încheie preotul capucin, îndemnând să se asculte aceste glasuri pentru "a recunoaşte care sunt porţile care ne introduc în misterul umanităţii noastre cu speranţă reînnoită". Este vorba de trei porţi: cea "a uimirii, pentru a şti să admirăm seminţele evangheliei prezente în lume şi în istorie", cea "a încrederii, pentru a ne îndrepta spre ceilalţi cu inimă respectuoasă şi deschisă" şi cea "a micimii, pentru a nu ne fi frică să devenim în sfârşit noi înşine".

Meditaţiile vor fi propuse cardinalilor, episcopilor, prelaţilor şi laicilor din familia pontificală, angajaţilor din Curia Romană, din Guvernatoratul Statului Cetatea Vaticanului şi din Vicariatul de Roma, superiorilor generali şi procuratorilor ordinelor călugăreşti care fac parte din Capela Pontificală.

(După L'Osservatore Romano, 3 decembrie 2024)

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu



Sursa:vaticannews.va.ro