Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: PS Claudiu în mijlocul comunității Parohiei "Coborârea Spiritului Sfânt" din Cluj-Napoca

 
FOTO/VIDEO: PS Claudiu în mijlocul comunității Parohiei "Coborârea Spiritului Sfânt" din Cluj-Napoca
  • 17 Iun 2024
  • 555

Duminică, 16 iunie, Parohia "Coborârea Spiritului Sfânt" din Cluj-Napoca a fost martora unui eveniment de mare importanță spirituală și comunitară. Preasfințitul Claudiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, a celebrat Sfânta Liturghie și a oferit Prima Împărtășanie solemnă la cinci copii care s-au pregătit cu dedicație pentru acest moment sacru. 

 

Pregătirile pentru Prima Împărtășanie au început încă din toamna anului precedent, sub îndrumarea atentă a preoților parohiei și a cateheților. Aceste pregătiri au inclus lecții despre importanța Euharistiei, înțelegerea profundă a credinței și participarea activă la viața liturgică a Bisericii. Copiii au învățat despre sacramente, rugăciune și importanța unei vieți trăite în conformitate cu învățăturile creștine.

 

Liturghia de duminică a început la ora 11:30, într-o atmosferă de solemnitate și emoție. Biserica a fost decorată festiv, reflectând bucuria și importanța zilei. Credincioșii s-au adunat în număr mare pentru a fi martori și a susține spiritual copiii în acest moment deosebit. Preasfințitul Claudiu în cadrul Sfintei Liturghii, a ținut un cuvânt de încurajare și învățătură atât pentru cei mici, cât și pentru toți cei prezenți.

 

 

După încheierea Liturghiei, a avut loc o mică celebrare dedicată celor cinci copii care au primit Prima Împărtășanie. Momentul a fost marcat de tradiționalele schimburi de cadouri și sesiuni de fotografii, care au imortalizat acest moment special în viețile copiilor și ale familiilor lor. Fiecare copil a primit un mic cadou simbolic, reprezentând dragostea și sprijinul comunității parohiale.

 

Ziua s-a încheiat cu o agapă fraternă, un prânz comunitar organizat pentru a celebra împreună acest eveniment deosebit. Agapa a fost o oportunitate pentru membrii parohiei de a socializa, de a întări legăturile de prietenie și de a împărtăși bucuria zilei. Atmosfera a fost una de sărbătoare, marcată de râsete, discuții și un sentiment profund de comuniune și apartenență.

 

Pentru cei cinci copii și familiile lor, această zi va rămâne una de neuitat, marcând un pas important în viața lor spirituală. De asemenea, pentru întreaga comunitate parohială, evenimentul a fost o reamintire a valorilor creștine fundamentale: credință, unitate și iubire.

 

Prima Împărtășanie este un moment de profundă semnificație în viața fiecărui creștin, reprezentând nu doar o tradiție, ci și o angajare spirituală față de credință și comunitate. Evenimentul de duminică din Parohia "Coborârea Spiritului Sfânt", în prezența PS Claudiu, a demonstrat încă o dată importanța acestui sacrament și puterea comunității de a susține și celebra împreună momentele de bucurie și credință.

 

ACC