Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes

 
FOTO: Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes
  • 21 Mai 2024
  • 508

”Spune tuturor preoţilor că lumea trebuie să vină aici în procesiune” este invitația pe care Fecioara Maria „Doamna cea frumoasă” i-a transmis-o Sfintei Bernadeta lângă grota Massabielle, de lângă pârâul Gave, situată în apropierea Lourdes-ului.

În perioada 16 – 20 mai 2024,  Misiunea Greco-Catolică Română din Franța a organizat pelerinajul anual la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes.

 

Anul acesta, Pr Mihai Marina, parohul comunității de la Paris, avându-l ca invitat special pe Preasfinția Sa Vasile Bizău, Episcopul Eparhiei de Maramureș,  i-a însoțit pe cei aproximativ 500 de pelerini la Lourdes.

 

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins celebrări liturgice în diferitele capele ale sanctuarului, Sfânta Liturghie celebrată duminică 19 mai în Bazilica Rozariului și diferitele devoțiuni celebrate în sanctuar, cum ar fi Calea Sfintei Cruci.

 

Un alt moment important a fost cateheza despre rugăciune pe care Preasfinția Sa Vasile a ținut-o în capela ”Notre Dame”, ocazie cu care credincioșii parohiei de la Paris au avut ocazia să-l asculte și să-l salute pe înaltul ierarh. 

 

În anul acesta, în mijlocul pelerinilor au mai fost prezenți preoții Leon Doros, Remus Ghiran, Nicolae Chira. Prezența atâtor preoți a oferit posibilitatea multor credincioși să se spovedească și să se împărtășească cu Trupul și Sângele Domnului. Atmosfera a fost una de rugăciune și de binecuvântare pentru care se cuvine să se aducă mulțumire lui Dumnezeu.

 

MM