Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Burkina Faso. 15 morți într-o capelă după un atac terorist în timpul rugăciunii

 
Burkina Faso. 15 morți într-o capelă după un atac terorist în timpul rugăciunii
  • 27 Feb 2024
  • 309

Cel puțin 15 credincioși au fost uciși în Burkina Faso într-o biserică din dieceza de Dori în timpul rugăciunii duminicale pe 25 februarie 2024: a comunicat episcopul diecezei din țara africană.

 

Cel puțin 15 credincioși au fost uciși într-un atac terorist comis în dimineața de duminică, 25 februarie a.c., împotriva comunității catolice din satul Essakane din Burkina Faso, în timpul rugăciunii duminicale. Anunțul episodului de violență a fost comunicat de episcopul diecezei de Dori, monseniorul Laurent Bifuré Dabire.

Dintre victime, douăsprezece au murit pe loc, iar trei în urma rănilor suferite. De asemenea, alte două persoane au fost rănite. Atacul, potrivit unor surse din presă, a fost comis în interiorul bisericii catolice din Essakane de un grup de bărbați înarmați

"În aceste circumstanțe dureroase", a scris prelatul, "vă invităm să vă rugați pentru odihna veșnică a celor care au murit în credință, pentru vindecarea celor răniți și pentru consolarea inimilor îndurerate. De asemenea, să ne rugăm pentru convertirea celor care continuă să semene moarte și dezolare în țara noastră. Eforturile noastre de penitență și rugăciune din această perioadă a Postului Mare”, se mai spune în comunicatul episcopului din Burkina Faso, ”să aducă pace și siguranță”.

Potrivit agenției Fides, care l-a contactat pe mons. Laurent Dabiré, ”atacul a avut loc în jurul orei 8.30, duminică 25 februarie. Jihadiștii au năvălit în capela în care era în curs de desfășurare rugăciunea duminicală condusă de un catihet. Din 2018, cea mai mare parte a acestei comunități de credincioși a fost constrânsă să fugă din cauza violențelor comise de grupurile jihadiste. Au rămas doar câteva persoane care, în lipsa unui preot cu o prezență stabilă, se reunesc duminica pentru o rugăciune comună condusă de un catihet”.Sursa:vaticannews.va.ro