Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

China: 2 milioane de nou-născuți în plus în 2015, dar politica “unui sigur copil" continuă să ucidă

 
China: 2 milioane de nou-născuți în plus în 2015, dar politica “unui sigur copil" continuă să ucidă
  • 05 Iun 2014
  • 5526
Odată cu intrarea în vigoare a legii privind planing-ul familial intitulată “un sigur copil” din anul 1979 de la Beijing face ca până în prezent, în China să fie înregistrate milioane de victime prin avort.

Conform acestei legislații aflate în vigoare, cuplurile care au un al doilea fiu sunt obligate să recurgă la avort. În acest context, faptul că anul viitor este preconizat un număr de 2 milioane de nou născuți în plus, face ca acest fenomen să aibă și o latură îngrijorătoare. Conform informaților venite din partea guvernului “s-a ordonat deja” crearea  de noi structuri sanitare chiar în maternități.

Potrivit cifrelor venite din partea ONU, în anul 2013 s-au născut în China, aproape 18,5 milioane de copii. Aceste date sunt inexacte, având în vedere faptul că sunt luate în considerare doar nașterile înregistrate, în timp ce mulți experți cuantifică alte sute de mii de copii care s-au născut în mediul rural, şi care nu sunt înregistraţi. În orice caz, prognozele guvernamentale vorbesc de o creștere cu 11% a nașterilor  în primul an de politică familială “atenuată”.

Acestă atenuare a nașterilor identificată în anul 2013, face ca Guvernul să permită cuplurilor în care unul din membrii a fost unicul copil dreptul de a avea doi fii, însă această situație este acceptată doar în unele regiuni ale țării.  

Legea absurdă privind avortul forțat, cu toate ca se “atenuează”, rămâne în vigoare. Acesta ucide mai puțin, dar continuă să o facă.

Printre puținii care au denunțat întotdeauna părtinirea de noi măsuri pe această temă și, astfel, ipocrizia care se afla la baza lor, a fost  întotdeauna directorul AsiaNews, părintele Bernardo Cervellera, PIME, care nu se lasă încântat de noile măsuri.

Traducere: Remus OrianSursa:www.iltimone.org