Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc cere presei catolice un efort reînnoit de formare, ocrotire și mărturie

 
Papa Francisc cere presei catolice un efort reînnoit de formare, ocrotire și mărturie
  • 24 Noi 2023
  • 266

În fața noilor ”autostrăzi” ale comunicării, presa catolică este chemată la un efort reînnoit pentru a parcurge ”cărările” formării, ocrotirii și mărturiei. Joi, 23 noiembrie 2023, Sfântul Părinte a primit în audiență comună delegațiile Federației Italiene a Săptămânalelor Catolice, Uniunii Presei Periodice Italiene, Asociației Corallo și Asociației Cetățeni Mediali AIART.

Comunicarea (...) aceasta înseamnă: a pune în comun, a țese fire de comuniune, a crea punți fără a înălța ziduri”: a spus papa Francisc primind azi în audiență comună delegațiile Federației Italiene a Săptămânalelor Catolice (FISC), Uniunii Presei Periodice Italiene (USPI), Asociației Corallo și Asociației Cetățeni Mediali AIART.

Papa a încurajat reprezentanții presei catolice din Peninsulă ca, în fața inovațiilor din acest domeniu, să reînnoiască ”angajamentul pentru promovarea demnității persoanelor, pentru dreptate și adevăr, pentru legalitate și coresponsabilitate educativă”. De aceea, ”în contextul marilor autostrăzi comunicative de astăzi, din ce în ce mai rapide și aglomerate”, papa a indicat ”trei cărări” de urmat pentru presa catolică: formarea, despre care a spus că este mai mult decât ”o simplă datorie”, fiind ”o chestiune vitală” de care depinde viitorul societății, realizând o conexiune, sau mai bine-zis o alianță între generații; ocrotirea, ținând cont că în comunicarea digitală se dorește să se arate totul, iar orice individ devine ținta unor priviri necruțătoare și lipsite de respect pentru viața sa; în fine, mărturia, arătându-l ca exemplu pe Fericitul Carol Acutis, care ”știa bine că mecanismele comunicării, publicității și rețelelor sociale pot fi folosite pentru a ne face să devenim subiecte adormite, dependente de consum și de noutățile pe care le putem cumpăra, obsedate de timpul liber și închise în negativitate. Dar el a știut să folosească noile tehnici de comunicare pentru a transmite Evanghelia, pentru a comunica valorile și frumusețea” (exort. ap. Christus vivit, nr. 105).

La finalul discursului, papa a încredințat angajamentul presei catolice din Italia Sfântului Francisc de Sales și a Fericitului Carol Acutis ca exemplul lor să călăuzească pașii ”pe cărările formării, ocrotirii și mărturiei” în domeniul comunicării.



Sursa:vaticannews.va.ro