COMUNICAT: Evenimente dedicate lui Iuliu Maniu la Roma și Viena

• 01 Sep 2023

Fundația Corneliu Coposu are deosebita onoare să anunțe desfășurarea a două evenimente dedicate marelui om politic român al secolului XX, făuritor de țară, IULIU MANIU, la împlinirea a 150 de ani de la nașterea sa și la 70 de ani de la trecerea sa în eternitate.

Conferințele care vor marca „Anul Jubiliar Iuliu Maniu” se vor desfășura în două locuri importante pentru istoria românilor: Roma și Viena, și nu ar fi putut avea loc fără deschiderea, implicarea și susținerea distinșilor diplomați, Excelențele Lor, doamna Gabriela Dancău, ambasadoarea României în Republica Italia și domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Austria.

De asemenea, dorim să mulțumim pentru ajutor și implicare conducerii ”Accademia di Romania” (Roma), reprezentată prin doamna Oana Bocșa Mălin, director adjunct, precum și doamnei Andreea Dincă, director ICR Viena.

Cele două evenimente se vor desfășura după următorul program:

1. „Rolul lui Iuliu Maniu în istoria României moderne”, 19 septembrie 2023, ora 19:00, Ambasada României în Italia, Via Nicolo Tartaglia, 36, Roma.

Cuvânt de deschidere:

Excelența Sa, doamna Gabriela Dancău, Ambasadoarea României  în Italia

Vor participa:

PS Cristian Crișan – Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș
Ana Blandiana – Președinte Fundația Academia Civică
Ion-Andrei Gherasim – Președinte executiv Fundația Corneliu Coposu
Îi rugăm pe cei care doresc să participe la eveniment să confirme prezența lor la adresa de e-mail: roma.events@mae.ro

2. „Iuliu Maniu – destin de excepție și model pentru eternitate”, 5 octombrie, orele 18:30, Ambasada României în Austria, Prinz-Eugen-Strasse, 60, Viena.

Cuvânt de deschidere:

Excelența Sa, domnul Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria
Andreea Dincă, director ICR Viena

Vor participa:

PS Claudiu Lucian Pop – Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla
Pr. Cristian Borz – Custodele Casei Memoriale ”Iuliu Maniu” Bădăcin
Dr. Andrea Dobeș – Muzeograf principal la Memorialul din Sighetu-Marmației
Dr. Cosmin Budeancă – Vicepreședinte Fundația Culturală ”Memoria”
Ion-Andrei Gherasim – Președinte executiv Fundația Corneliu Coposu

Îi rugăm pe cei care doresc să participe la eveniment să confirme prezența lor la adresa de e-mail: uawg@rkiwien.at

Le suntem recunoscători și le mulțumim prietenilor și partenerilor noștri tradiționali, Arhiepiscopia Majoră a Bisericii Unite cu Roma, Greco-Catolică, Fundația Academia Civică, Fundația Culturală Memoria, Casa Memorială Iuliu Maniu de la Bădăcin,  cei care au fost alături de Fundația Corneliu Coposu la toate evenimentele desfășurate în 2023, Anul Jubiliar Iuliu Maniu.

Ion-Andrei Gherasim
Președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu