Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Secretele unei relații fericite

 
Secretele unei relații fericite
  • 18 Iul 2023
  • 591

Cu toții cunoaștem cel puțin două persoane care sunt făcute unul pentru celălalt. Sunt suflete pereche care nutresc respect și iubire reciprocă. Afecțiunea dintre ele este asemenea vinului: se îmbunătățește odată cu trecerea timpului, deschizând noi faze de sentimente și emoții.

Iată câteva secrete ale cuplurilor fericite, care aduc armonie în orice relație:

1. Fiți voi înșivă. Fiți sinceri.

Întotdeauna ne dorim să părem altceva decât ceea ce suntem în realitate, ascunzând povești neplăcute și greșeli pe care le-am comis. Nu încercați să fiți perfecți. Lucrul cel mai bun este să fiți voi înșivă.

Sinceritatea reprezintă un lucru foarte important. Nu vă fie teamă să vă dezvăluiți sentimentele în fața partenerului, deoarece este persoana cea mai apropiată vouă. Dacă ceva vă preocupă sau vă lipsește, vorbiți. Nimeni nu poate citi gândurile, iar primul pas în rezolvarea unei probleme este să vorbiți despre ea cu partenerul.

2. Fiți pozitivi.

Persoanele vesele emană fericire și energie pozitivă. Ia naștere dorința de a fi mereu alături de aceste persoane. Pe de altă parte, lamentările constante dau naștere unor emoții negative, agravând buna dispoziție și relația.

Stimulați atitudinea pozitivă de viață și nu lăsați ca partenerul vostru să se descurajeze. Fiți optimiști, deoarece orice s-ar întâmpla vă aveți unul pe celălalt.

3. Fiți atenți. Susțineți-vă partenerul.

Cu toții trăim eșecuri care ne influențează starea de spirit și stima de sine. Faceți în așa în cât partenerul vostru să vă simtă sprijinul și înțelegerea.

Acordați atenție la dorințele și la nevoile celor din jurul vostru. Trebuie să acceptați faptul că celălalt nu este o reflectare sau o prioritate a voastră. Chiar dacă dorințele sale sunt diferite de ale voastre, trebuie să le tratați cu înțelegere.

4. Demonstrați-vă sentimentele.

Este foarte important să-i amintiți partenerului vostru că admirați tot ceea ce face pentru voi. Mulțumiți-i chiar și pentru gesturile cele mai mici. Nu considerați ceea ce se întâmplă pozitiv între voi ca pe un lucru natural și automat, ci spuneți-i sufletului vostru pereche cât de mult îl prețuiți.

Demonstrați-vă sentimentele. Nu vă rușinați în a dărui iubire și afecțiune, deoarece acesta reprezintă un lucru esențial care creează o legătură puternică între voi doi. Faceți în așa fel încât partenerul vostru să simtă cât este de special pentru voi.

5. Respectați spațiul personal al partenerului.

Două persoane nu pot și nu trebuie să stea împreună 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Nu vă opuneți intereselor persoanei pe care o iubiți și nu renunțați la hobby-urile voastre. V-ați îndrăgostit unul de celălalt așa cum sunteți, cu toate interesele și obiceiurile. Nu trebuie să vă sacrificați voința în numele unui raport puternic. Nimeni nu prețuiește asemenea lucruri. Partenerul vostru nu vrea să fie cauza sacrificiilor voastre și nici nu vrea să audă fraze de genul „Din cauza ta, eu...”. Fiți fericiți și gata. Relația voastră ar trebui să vă ofere ceva nou amândurora, nu eliminați ceea ce deja dețineți.

6. Importanța respectului reciproc.

Trebuie să respectați opiniile și deciziile celorlalți, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei. Respectați-le familia și prietenii. Respectul creează o legătură puternică și de încredere în cuplu.

Nu trebuie uitată importanța respectului reciproc nici în timpul discuțiilor care, în general, conduc la învinuiri reciproce. Acordați atenție cuvintelor. Iritarea trece, dar insultele sunt greu de uitat. Nu contează de câte ori cereți iertare după o discuție, cuvintele aspre lasă cicatrici adânci în sufletul persoanei iubite.

7. Nu permiteți geloziei să intre în sufletul vostru.

Încercați să nu fiți geloși. În acest fel vă veți înfrunta teama de a fi abandonați, complexele și lipsa de încredere în voi înșivă. Nu-l acuzați și nu-l chinuiți pe celălalt cu scene de gelozie. Neîncrederea va distruge iubirea voastră și va sfârși prin provocarea gândurilor proprii pe care doriți să le evitați.

Ce trebuie să faceți dacă partenerul vostru este gelos? Încercați să-l calmați, să-i demonstrați cât de mult îl iubiți și să-i arătați cât de absurde sunt temerile sale. Nu lăsați ca gelozia să vă distrugă relația.

8. Acceptați-vă partenerul așa cum este.

Nu încercați să vă schimbați partenerul. Acceptați-i particularitățile și obiceiurile, deoarece acestea îl fac o persoană unică. Nu vă certați cu el pentru obiceiurile pe care le are, iar dacă observați că are unul negativ și o schimbare ar fi un bine, dicutați mereu cu calm și corectați lucrurile mici.

Iertați defectele. Nu învinuiți persoana pe care o iubiți. Întotdeauna este mai bine să vă concentrați asupra aspectelor pozitive. Nu vă fie rușine să-i faceți complimente.

9. Creați amintiri care să fie doar ale voastre.

Nimic nu vă poate apropia mai mult de partener ca experiențele și amintirile comune. Călătoriile, lecțiile de muzică, participarea la un concurs... faceți împreună tot ceea ce vi se pare interesant și distractiv. Îmbogățiți-vă viața. Este puțin probabil ca privitul la televizor împreună să vă lase un semn special în memorie.

10. Transformați-vă viața într-un basm.

Surprindeți-vă jumătatea cu detalii frumoase. Încercați cât mai des să-i adăugați relației lucruri noi. Câteva suprize, brelocuri, mici petreceri fără un motiv special... toate acestea vă vor înveseli partenerul, vor crea momente romantice și vor adăuga iubire vieții de zi cu zi.

11. Petreceți mai mult timp cu partenerul.

Nu deveniți distrași atunci când vă bucurați de un moment lângă partener. Munca și grijile de zi cu zi necesită mult timp. Atunci când sunteți cu persoana iubită, opriți televizorul, puneți deoparte telefonul mobil și bucurați-vă de compania ei. Pe parcursul zilei, dacă este posibil, acordați-i atenție și afecțiune, chiar și la distanță.

12. Visați împreună cu partenerul vostru.

Gândiți-vă la unele obiective pe care le aveți în comun cu persoana pe care o iubiți. Cum doriți să fiți peste 5, 10, 20 de ani? Nu stabiliți obiective plecând de la noțiuni comune despre fericire și succes. Concentrați-vă asupra a ceea ce vă face pe voi și pe partenerul vostru fericiți.

 

Traducere: LNUSursa:it.aleteia.org