Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Claudio Gugerotti este noul prefect al Dicasterului pentru Bisericile Orientale

 
Claudio Gugerotti este noul prefect al Dicasterului pentru Bisericile Orientale
  • 21 Noi 2022
  • 930

Papa Francisc l-a numit prefect al Dicasterului pentru Bisericile Orientale pe arhiepiscopul Claudio Gugerotti, titular de Ravello și până acum nunțiu apostolic în Marea Britanie. Născut în 1955 la Verona, în Italia, sfințit preot în 1982 și consacrat episcop de Sf. Ioan Paul al II-lea, a lucrat în Curia Romană pentru Bisericile Orientale din 1985. Îi urmează în funcție cardinalului argentinian Leonardo Sandri.

Papa Francisc l-a numit prefect al Departamentului pentru Bisericile Orientale pe arhiepiscopul titular Claudio Gugerotti, până acum, nunțiu apostolic în Marea Britanie. A fost secretar adjunct al Congregației pentru Bisericile Orientale, după denumirea precedentă. Îi urmează în funcție cardinalului argentinian Leonardo Sandri, vice-decan al Colegiului cardinalilor.

Născut la Verona în 1955 și sfințit preot în 1982, Claudio Gugerotti a urmat studii de specializare în limbile și literaturile orientale la Universitatea ”Ca’ Foscari” din Veneția și studii de liturgie la Ateneul Pontifical ”Sf. Anselm”, secția ”Sf. Iustina” din Padova. Este doctor în științe ecleziastice al Institutului Pontifical Oriental din Roma. A fost profesor la diferite universități, statale și pontificale, din Veneția, Padova și Roma.

În 1985 a intrat în serviciul Congregației pentru Bisericile Orientale, unde a devenit secretar adjunct în 1997. Consacrat episcop titular de Ravello în 2002 de Sfântul Ioan Paul al II-lea, a fost numit nunțiu apostolic în Georgia, Armenia și Azerbaidjan, iar din 2011, în Belarus. În 2015 a fost numit nunțiu apostolic la Kiev, iar din 2020, în Marea Britanie.

A publicat numeroase articole de specialitate, eseuri teologice și cărți despre istoria și liturgia Bisericilor. Cartea sa ”L’uomo nuovo, un essere liturgico” (Roma, 2005) a fost tradusă în română și ucraineană.Sursa:vaticannews.va.ro