Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum să distingem ce este esențial de ce este important

 
Cum să distingem ce este esențial de ce este important
  • 22 Sep 2022
  • 1324

Ierarhizarea priorităților depinde în primul rând de răspunsul la întrebarea: care este scopul fundamental al acțiunii?


Cum să vă ierarhizați prioritățile? "Ceea ce este important este rareori urgent și ceea ce este urgent este rareori important" Formula este a generalul Eisenhower, care a devenit Președinte al Statelor Unite. Aproape toată lumea cunoaște matricea sa eponimă prin care acorda prioritate activităților sale:



Am simțit mereu limitele acestei grile de analiză. Câți dintre noi am pus în zona " DE ELIMINAT" activități care sunt esențiale "pentru sine"? Inutil să spun că există momente când de obicei nu puteți face altfel, atunci când începeți un proiect, rezolvați crize și așa mai departe. Dar, în situații obișnuite, de ce sacrificăm ceea ce constituie ceva esențial pentru noi?

Ce este esențial în viața noastră

Eu numesc "esențial" ceea ce se referă la obiectivele noastre personale fundamentale și "importante/urgente", care se referă la mijloacele de realizare ale acestora. Deși nu este întotdeauna ușor de reperat, linia de demarcație este reală: este important să se lucreze pentru un trai bun, proiecte de succes, este esențial ca locul de muncă și proiectele personale să nu intre în conflict cu valorile fundamentale ale persoanei, cu convingerile sale. Cu atât mai bine când ceea ce este esențial pentru persoană poate fi exprimat în profesia sa. Va cunoaște o formă superioară de realizare.

Este esențial în numele a ceea ce noi muncim, a ceea ce facem, nu din interes sau pentru eficiență - aceasta este „doar“ important – ci, în numele valorilor noastre umane, în numele „slujbei noastre de om“, spune atât de elegant filozoful elvețian Alexandre Jollien. Este esențial ceea ce este sacru în viața noastră, în special această prezență pentru sine care ne asigură că nu vom abandona propria viață, ci vom încerca să fim actorii săi, conștienți și responsabili. Resursă pe care toată lumea o investește după cum consideră potrivit și care îi permite să valideze în mod intern coerența dintre viața sa personală și cea profesională.

Reala valoare adăugată

Ne gândim la ceea ce este esențial în special la începutul carierei, când ne întrebăm „pentru ce suntem făcuți“, cum „ceea ce suntem“ va fi în măsură să se dezvolte într-o activitate profesională.

De asemenea, apare de-a lungul carierei fiecăruia și în special într-o situație de reînnoire, atunci când avem nevoie să ne descoperim care este adevărata noastră valoarea adăugată: ceea ce ne este propriu, adică creația noastră sau semnătura noastră. Avem nevoie de aceste întâlniri esențiale cu noi înșine, altfel riscăm să pierdem sensul la ceea ce facem ...

Și la lideri?

Aici este cheia ce ne permite să-l înțelegem pe lider. El este într-adevăr capabil să-și pună propria "substanță" în proiectele sale. Alinierea a ceea ce este esențial pentru sine cu o activitate importantă din punct de vedere profesional: nu este aceasta cea mai bună cale de a vă exercita conducerea și de a se împlini? Descoperirea în sine a valorilor esențiale pentru a alimenta un proiect profesional crește semnificația a ceea ce facem.

Nu toată lumea este atât de norocoasă, mulți oameni preferă să-și petreacă cea mai mare parte a vieții lor în alte zone decât locurile lor de muncă; există și mulți care ar putea să o facă, dar nu îndrăznesc, nu au încercat niciodată. Liderii sunt de obicei cei care își leagă proiectele de ceea ce contează cu adevărat pentru ei. Rezultatul? Ei câștigă energie și strălucire.

Traducere: ACC



Sursa:it.aleteia.org