Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Card. Krajewski: Duc mesajul de pace al Papei în zonele de război din Ucraina

 
Card. Krajewski: Duc mesajul de pace al Papei în zonele de război din Ucraina
  • 13 Mar 2022
  • 1522

Elemozinierul papei Francisc, cardinalul Konrad Krajewski, a vorbit la televiziunea locală ucraineană „Zhyve.tv” despre misiunea sa în Ucraina, în timp ce se pregătește să părăsească Lvov pentru a merge în alte zone ale țării.

„Mă aflu aici cu cele mai sofisticate trei arme ale Evangheliei: rugăciunea, postul și milostenia” – a spus cardinalul Krajewski, referindu-se la motivul misiunii pe care i-a încredințat-o papa Francisc.  

„Țara este astăzi un loc de suferință, de aceea este necesar să fim prezenți pentru a face simțită apropierea întregii Biserici față de o populație aflată în mare dificultate” – a  mai spus elemozinierul papei Francisc, precizând că „prezența” la locul suferinței este cel dintâi nume al iubirii, pe lângă ajutorul moral, credința și speranța de a ieși din această situație teribilă.

Întrebat despre negocierile care au avut loc în Turcia, cardinalul Krajewski a spus că el nu este un diplomat și că a venit în Ucraina cu logica Evangheliei.” Asta făcea Isus” – a explicat – era întotdeauna de partea celor care sufereau. Sfântul Părinte folosește și el această logică a Evangheliei. De aceea ne aflăm aici, de aceea ne rugăm: pentru că arma noastră este credința, arma noastră este și speranța. În mod normal, Evanghelia ne vorbește despre cele trei arme, cele mai sofisticate din lume: rugăciunea, postul și milostenia.”

Cardinalul Krajewski s-a întâlnit cu refugiați și dorește să continue ducerea mesajului Sfântului Părinte în cât mai multe locuri de suferință din Ucraina.

Miercuri, 10 martie, în catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Lvov,  a avut loc o rugăciune pentru Ucraina, la care au participat reprezentanți ai diferitelor Biserici și confesiuni creștine. Rugăciunea a fost condusă de trimisul special al papei Francisc, cardinalul Konrad Krajewski.

La rugăciune a luat parte și arhiepiscopul Sviatoslav Șevciuk, capul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene. La rugăciune au participat, de asemenea, reprezentanți ai autorităților locale, regionale și municipale.Sursa:vaticannews.va/ro