Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes

 
FOTO: Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes
  • 02 Noi 2021
  • 773

Spune tuturor preoţilor că lumea trebuie să vină aici în procesiune” este invitația pe care Fecioara Maria „Doamna cea frumoasă” i-a transmis-o Sfintei Bernadeta lângă grota Massabielle, de lângă pârâul Gave, situată în apropierea Lourdes-ului.

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2021 Misiunea Greco-Catolică Română din Franța a organizat un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes.

Acest pelerinaj al comunității greco-catolice de la Paris a devenit o tradiție, fiind ințiat în urmă cu mai bine de 18 ani de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, pe atunci păstorul comunității. An de an, rectorii care i-au succedat, Pr. Gabriel Buboi, PS Cristian Crișan, au continuat să-i conducă pe credincioșii Misiunii în pelerinaj la sanctuarul marian aflat la poalele munților Pirinei. 

Anul acesta, Pr Mihai Marina, parohul comunității de la Paris, însoțit de Pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului ”Pio Romeno” de la Roma, au însoțit pe cei ”aproximativ 300 de pelerini” la Lourdes.

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins celebrări liturgice, participarea la diferitele devoțiuni celebrate în Sanctuar, dar și un parastas în memoria fondatorului Misiunii, Mons. Gheorghe Surdu, și a tuturor credincioșilor răposați.

Duminică, credincioșii de la Paris s-au unit în rugăciune cu credincioșii comunității catolice române de la Bruxelles, însoțiți de Pr. Filip Chereși, aflați și ei în pelerinaj la Lourdes.

Scopul acestui pelerinaj a fost unul profund spiritual, ocazie providențială pentru participanți de a-i mulțumi Domnului pentru cei 75 de ani ai Misiunii Greco-Catolice Române din Franța.

 

ACC