Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Când ştiinţa se întoarce în peşteră

 
Când ştiinţa se întoarce în peşteră
  • 04 Apr 2013
  • 4640


Chiar dacă omul nu mai locuieşte în peşteri, unii oameni de ştiinţă par a locui încă în ele. Lumea eprubetelor îşi are laboratoarele la limita realităţii, iar interviul pe care prof. George Church, de la „Harvard Medical School”, l-a dat acum câteva zile revistei săptămânale Der Spiegel ne confirmă acest lucru.
Doctorul Church, o persoană importantă în lumea geneticii şi unul dintre geneticienii care au lucrat la Human Genome Project, proiectul care a descifrat genomul uman, a extras ADN-ul omului din Neanderthal din resturile osoase fosilizate. Intenţia lui este aceea de a-l clona pe bietul neanderthalian care a trăit acum 30-40 de mii de ani pentru a-l face să trăiască în zilele noastre. În acest scop intenția lui este de a injecta AND-ul extras într-un embrion uman aflat în primele stadii de dezvoltare.
Doctorul nu acceptă criticile care vin din lumea ştiinţifică şi ne asigură că beneficiile acestui experiment se vor vedea negreşit. El spune că se vor deschide uşile pentru a vindeca cancerul, sida şi pentru a prelungi viaţa.
Profesorul Church afirmă că hibridul care se va naşte nu va fi „infectat” de patrimoniul genetic al unei specii inferioare nouă, deoarece oamenii din Neanderthal ”aveau craniul mai mare decât al nostru și deci ar putea fi mai inteligenți decât noi”. Dar dacă erau mai inteligenți dacât noi, de ce trăiau în peșteri? Și încă un lucru: elefanții au creierul mult mai mare decât al nostru și cu toate acestea n-am auzit ca unul dintre ei să fi pictat vreo Capelă Sixtină. Ciudat, nu?


Tommaso Scandroglio

Traducere din italiană

http://www.lanuovabq.it/it/articoli-quando-la-scienza-torna-nelle-caverne-6148.htm