Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

«Bucuraţi-vă!» - scrisoare de pregătire a Anului 2015 dedicat vieţii consacrate

 
«Bucuraţi-vă!» - scrisoare de pregătire a Anului 2015 dedicat vieţii consacrate
  • 28 Feb 2014
  • 6689
Un parcurs de reflecţie personală şi comunitară: este ceea ce propune Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică prin Scrisoarea intitulată «Bucuraţi-vă!», publicată recent de Editura Librăria Vaticană (LEV) în vederea anului 2015, proclamat de Papa Francisc „Anul Vieţii Consacrate”.

Scrisoarea circulară adresată persoanelor consacrate – se precizează într-un comunicat al editurii LEV – este prima dintr-o serie de publicaţii care vor însoţi parcursul de pregătire pentru manifestările Anului 2015. Documentul îndeamnă la o comparaţie între Evanghelie şi viaţă în lumina învăţăturii Papei Francisc, care i-a invitat pe cei consacraţi să „trezească lumea”. Îndemnul Papei are capacitatea de a suscita întrebări şi de a conferi un nou impuls vieţii consacrate, din convingerea că „bucuria, cea adevărată, este molipsitoare”.

„În finitudinea şi limitele umane, în eforturile zilnice – a spus sora Nicla Spezzati, subsecretar al departamentului vatican, raportându-se la exhortaţia apostolică «Evangelii gaudium» - persoanele consacrate trăiesc fidelitatea, dând cont de bucuria care locuieşte în ele, devin mărturie splendidă, vestire eficientă, însoţire şi apropiere pentru femeile şi bărbaţii timpului nostru care împreună cu cei consacraţi locuiesc în istorie şi consideră Biserica drept casă părintească”.

„Bucuria” - se citeşte în Scrisoare - „nu este o podoabă în plus, ci exigenţă şi fundament al vieţii umane. În zbuciumul de fiecare zi, orice om tinde să dobândească şi să locuiască în bucurie cu întreaga sa fiinţă. În lume există de multe ori un deficit de bucurie”. De la cei consacraţi, de aceea, nu se aşteaptă să „împlinească gesturi eroice, nici să lanseze proclamaţii răsunătoare, ci să mărturisească bucuria care izvorăşte din certitudinea de a fi iubiţi şi din încrederea de a fi mântuiţi”.Sursa:ro.radiovaticana.va