Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La Ierusalim, ”Calea Crucii” pe social-media în timpul pandemiei cu Frații franciscani

 
La Ierusalim, ”Calea Crucii” pe social-media în timpul pandemiei cu Frații franciscani
  • 19 Feb 2021
  • 608

Din cauza situației pandemice, numeroși pelerini au amânat planurile unei călătorii spirituale în Țara Sfântă. Printre obiectivele unui pelerinaj la Ierusalim, era nelipsită parcurgerea așa numitei ”Via Dolorosa”, drumul pe care Isus l-a străbătut cu crucea în spate de la biciuire până la crucificare. Frații franciscani din Țara Sfântă au venit cu o propunere virtuală pentru cei care nu renunță la îndrăgita devoțiune ”Calea Crucii”. Pe Facebook, Instragram sau Twitter, pelerinii virtuali sunt așteptați la momentul de rugăciune ”HIC – Pe Calea Crucii” în fiecare marți și vineri din Postul Mare.

Custodia franciscană a Țării Sfinte a lansat un proiect spiritual intitulat ”HIC – Pe Calea Crucii” pentru perioada pandemiei de Covid-19: aflăm dintr-o notă de presă a Custodiei. Dat fiind că regiunea nu este accesibilă credincioșilor din cauza stării de urgență sanitară, această inițiativă își propune să răspundă la dorința a milioane de pelerini care nu se despart de îndrăgita devoțiune ”Calea Crucii”. Cu ajutorul acestui proiect spiritual, credincioșii și pelerinii vor putea să pășească de o manieră virtuală pe ”Via Dolorosa” din Ierusalim, urmând pas cu pas ”același itinerar pe care l-a urmat Isus acum două mii de ani, ducându-și crucea pe umeri de la locul în care a fost biciuit până la locul crucificării”.

Fiecare stațiune a acestei rugăciuni cuprinde un scurt video cu imagini din Cetatea Sfântă de la locurile în care s-au desfășurat episoadele relatate în Evanghelie. Frații franciscani ai Custodiei vor prezenta o meditație, fiecare în propria limbă, fiind conectați cu diferitele sanctuare din regiune. În ansamblu, vor fi disponibile 13 video, unul pentru fiecare stațiune din ”Calea Crucii”, comentate în 13 limbi, mărturie a faptului că Frații franciscani ai Custodiei Țării Sfinte constituie prin însăși existența lor o fraternitate internațională.

Clipurile video vor fi difuzate în fiecare marți și vineri din perioada liturgică a Postului Mare prin canalele social ale Custodiei Țării Sfinte – Facebook, Instagram și Twitter.

Proiectul spiritual ”Via Crucis” se va încheia în 30 martie, marți în Săptămâna Sfântă după calendarul roman sau latin, pentru a lăsa spațiu celebrărilor liturgice ale Triduum-ului pascal și Învierii Domnului.

 

Cetatea Vaticanului – Adrian DancăSursa:vaticannews.va/ro