Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu: „Să Îl alegem pe Cristos în detrimentul împărăției acestei lumi”

 
PS Claudiu: „Să Îl alegem pe Cristos în detrimentul împărăției acestei lumi”
  • 11 Ian 2021
  • 429

În Duminica după Botezul Domnului, 10 ianuarie 2021, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind transmisă în direct de TVR3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj Online TV. 

 

La începutul omiliei Preasfinția Sa a evidențiat cât de important este să conștientizăm că tot ceea ce se întâmplă face parte din planul lui Dumnezeu, chiar și un lucru atât de grav ca și prinderea, întemnițarea și moartea Sfântului Ioan Botezătorul face parte din planul Lui. Dacă nu conștientizăm acest lucru vom vedea în viața noastră dezordine și haos. Dar dacă intrăm în logica planului divin vom trece prin încercări, dar vom știi că Dumnezeu nu este departe de noi, vom știi că uneori Domnul permite anumite încercări în viața noastră pentru binele nostru. Trebuie să fim conștienți că suntem atât de iubiți de Dumnezeu încât Acesta nu ne părăsește niciodată. 

 

Evanghelia de astăzi, a continuat Preasfinția Sa, marchează un punct esențial în misiunea lui Isus și în viața noastră, fiindcă se încheie cu o expresie care trebuie să fie centrală în viața noastră: „pocăiți-vă!”. Acest îndemn la pocăință implică operele de pocăință, ceea ce noi facem, dar acest îndemn nu se rezumă doar la atât. Cuvântul pocăință în greacă „metanoia” (gr. v. μετάνοια) înseamnă o schimbare a perspectivei, a minții, a structurii noastre, adică o schimbare radicală. Cu alte cuvinte „pocăiți-vă!” înseamnă schimbați-vă viața, și tot în Evanghelie avem răspunsul la întrebarea de ce să facem aceasta: „căci s-a apropiat Împărăția cerurilor!”. 

 

Suntem invitați să trecem din împărăția lumii acesteia în carte trăim, în Împărăția cerurilor, de aceea suntem îndemnați la schimbare, căci ceea ce e important în această lume, în cer este lipsit de valoare. De asemenea putem vedea cum lucruri disprețuite în lumea noastră, ca și suferința, umilința sau pocăința, dincolo, în Împărăția cerurilor sunt lucruri mari. 

 

La finalul predicii, Episcopul Curiei a amintit că pocăința, convertirea, schimbarea noastră trebuie făcută continuu, printr-un efort constant de a alege în fiecare clipă binele, în fiecare zi trebuie să îl alegem pe Cristos în detrimentul împărăției acestei lumi.   

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

Știri din aceeași categorie