Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Familia, inima societăţii, este dispreţuită şi maltratată

 
Familia, inima societăţii, este dispreţuită şi maltratată
  • 20 Feb 2014
  • 2434
A început azi, 20 februarie 2014, în Aula Nouă a Sinodului din Vatican consistoriul extraordinar al cardinalilor, convocat de Papa Francisc pentru o reflecţie comună despre situaţia familiei în Biserică şi societate.

Reuniunea de lucru a început cu rugăciunea Orei a Treia. Salutul adresat adunării de card. Angelo Sodano, decanul Colegiului cardinalilor, a pregătit scurta intervenţie a Sfântului Părinte, urmată de o amplă relatare introductivă a cardinalului Walter Kasper despre familie. La reuniune iau parte şi prelaţii care sâmbătă, 22 februarie, sărbătoarea „Catedra Sfântului Petru”, vor fi creaţi cardinali de Papa Francisc în bazilica Sfântul Petru. Lucrările consistoriului extraordinar cuprind alte trei sesiuni de lucru - una, joi după amiază, şi vineri, altele două - pentru intervenţiile libere din partea cardinalilor.

Revenind la cuvântul de salut adresat joi la deschiderea consistoriului extraordinar dedicat familiei, Papa Francisc a subliniat că deşi în timpurile noastre familia este din ce în ce mai dispreţuită şi maltratată, aceasta nu încetează să constituie baza unei societăţi cu adevărat umane. Încă de la început, a continuat Papa, Creatorul a depus binecuvântarea sa asupra omului şi a femeii ca să aibă parte de fecunditate şi să se înmulţească pe faţa pământului; într-un anumit fel, familia reprezintă în lume oglindirea lui Dumnezeu, unul şi întreit.

„Reflecţiile noastre vor ţine cont fără încetare de frumuseţea familiei şi a căsătoriei, de măreţia acestei realităţi umane atât de simple şi totodată atât de bogate, făcută din bucurii şi speranţe, greutăţi şi suferinţe, ca întreaga viaţă. Vom căuta să aprofundăm teologia familiei şi pastoraţia pe care trebuie să o aplicăm în condiţiile actuale. Să o facem cu profunzime şi fără să cădem în «cazuistică», pentru că aceasta ar face să se coboare inevitabil nivelul muncii noastre. Familia astăzi e dispreţuită, e maltratată, şi ceea ce se aşteaptă de la noi este să recunoaştem cât este de frumos, bun şi adevărat a forma o familie, a fi familie astăzi; cât este de indispensabil acest lucru pentru viaţa lumii, pentru viitorul umanităţii. Se cere de la noi să scoatem în evidenţă planul luminos al lui Dumnezeu cu privire la familie şi să-i ajutăm pe soţi să trăiască cu bucurie existenţa lor, însoţindu-i în atâtea dificultăţi”.


La final, Sfântul Părinte Papa Francisc a mulţumit cardinalului Walter Kasper pentru contribuţia importantă oferită participanţilor prin relatarea sa introductivă şi i-a salutat pe „confraţii” care sâmbătă vor fi creaţi cardinali, cerând prelaţilor să-i însoţească cu rugăciunea şi afecţiunea fraternă.Sursa:ro.radiovaticana.va