Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mons. Pizzaballa, numit patriarh de Ierusalim al latinilor

 
Mons. Pizzaballa, numit patriarh de Ierusalim al latinilor
  • 26 Oct 2020
  • 189

Sfântul Părinte l-a numit patriarh de Ierusalim al latinilor pe mons. Pierbattista Pizzaballa, O.F.M, până acum administrator apostolic ”sede vacante” al aceleiași circumscripții ecleziastice, transferându-l de la sediul episcopal titular de Verbe.

Născut în 1965 în apropiere de Bergamo (Italia), a intrat în Seminarul franciscan din Bologna în 1976. A depus voturile solemne în Ordinul franciscan al Fraților Minori în 1989 și a fost sfințit preot în 1990 în catedrala din Bologna. A ajuns să facă parte din Custodia Franciscană a Țării Sfinte din 1990, completându-și studiile de specializare la Studium Biblicum Franciscanum din Iersualim în 1993. A devenit profesor de ebraică biblică la Facultatea Franciscană de Științe Biblice și Arheologice din Ierusalim.

A început slujirea în Custodia Țării Sfinte în 1999, iar în 2001 a fost numit guardian al conventului ”Sfinții Simeon și Ana” din Ierusalim. Activ în pastorația credincioșilor catolici de expresie ebraică, a fost vicar patriarhal între anii 2005-2008. Ales Custode al Țării Sfinte și Guardian al Muntelui Sion în 2004, a îndeplinit această misiune până în aprilie 2016.

În 24 iunie 2016, papa Francisc l-a numit arhiepiscop titular de Verbe și administrator apostolic ”sede vacante” al diecezei patriarhale de Ierusalim a latinilor. A primit consacrarea episcopală în catedrala din Bergamo prin mâinile cardinalului Leonardo Sandri. Este membru titular al Congregației pentru Bisericile Orientale.Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie

  • 25 Apr 2013
  • 5837
  • 2