Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Atitudinea care te face un adevărat lider

 
Atitudinea care te face un adevărat lider
  • 21 Oct 2020
  • 1644

Vrei să devii un lider bun, iubit și respectat de toți? Află cum să insufli încredere colaboratorilor tăi.

Unii au au avut parte uneori de lecții, de instruire și chiar de predici despre arta de a fi lider. Cu toate că există, la prima vedere, o latură enervantă - acesta este sindromul celui care reușește, care atrage și care ... te calcă în picioare -, acum aproape cincisprezece ani, am înțeles în sfârșit ce înseamnă să conduci cu adevărat.

Arta conducerii are la bază grija pentru ceilalți

Angajat în comitetul acționarilor (mici) ai unui mare grup industrial, am participat la adunarea generală anuală, reunind câteva mii de participanți, foști angajați, jurnaliști și manageri. Înainte de eveniment, a existat o anumită emoție. Fiecare era la locul său, cu rolul său, gata să-și prezinte discursul. Un proiect nou al companiei urma să fie prezentat publicului și, în acest scop, a fost numit un tânăr inginer.

Bărbatul era evident stresat și nervos înainte de a vorbi. Tânărul președinte al grupului se îndreptă spre el. După o puternică strângere de mână, s-a uitat fix la el – cu ochi încrezători - apoi a rostit câteva cuvinte, bătându-l prietenește pe umăr. I-a reajustat cravata și l-a trimis pe scenă în aplauze, a făcut un semn din cap încurajându-l, apoi cu mâna un semn de ok. În ceea ce-l privește pe tânărul colaborator, am înțeles totul. Că își va urma șeful până la marginile pământului;fusese alesul, datorită expertizei sale, apoi trimis în luptă cu încrederea și susținerea superiorului său.

Lecția - magistrală – se desfășoară în mai multe etape. Trebuie să intri pe teritoriul celuilalt, îmbrățișându-i talentul, viziunea sa. Pe scurt: oferindu-i atenția și, mai important, alegerea. Dacă este necesar, adu-ți corecția necesară, contribuția personală și, dar mai apoi dă-i o misiune. Marile figuri ale Bisericii au dezvoltat aceste carisme de pregătire binevoitoare, prin blândețe, rigoare și încurajare. Laiciiașteaptă aceste gesturi de apropiere, de încredere și de implicare a părinților lor în credință. Această artă a conducerii are rădăcini mai presus de toate în grija pentru ceilalți.

 

Traducere: ACC



Sursa:aleteia.org