Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Logoul Zilei Mondiale a Tineretului de la Lisabona

 
Logoul Zilei Mondiale a Tineretului de la Lisabona
  • 17 Oct 2020
  • 359

În ziua de 16 octombrie 2020 a fost lansat logoul Zilei Mondiale a Tineretului ce va avea loc la Lisabona, în Portugalia, în anul 2023.

Iată semnificaţia elementelor care compun acest logo:

Crucea
Crucea creştină, semn al iubirii infinite a lui Dumnezeu pentru omenire, este elementul principal, din care se naşte totul.

Calea
Pasajul evanghelic al vizitei Fecioarei Maria la Elisabeta este tema ZMT Lisabona 2023 şi ne dezvăluie că Maria era gata să trăiască conform voinţei lui Dumnezeu, fiind disponibilă să o slujească pe Elisabeta. Această mişcare subliniază invitaţia adresată tinerilor de a-şi reînnoi "vigoarea interioară, visuri, entuziasmul, speranţa şi generozitatea" (Christus vivit, 20). Lângă cale există şi o formă care îl evocă pe Duhul Sfânt.

Rozariul
Alegerea rozariului sărbătoreşte spiritualitatea poporului portughez în devotamentul faţă de Maica Domnului de la Fátima. Acesta este plasat pe cale pentru a aminti experienţa de pelerinaj atât de remarcabilă în Portugalia.

Maria
Maria este descrisă ca o fată tânără pentru a reprezenta figura descrisă în Evanghelia după Sfântul Luca (Lc 1,39) şi pentru a permite o asemănare cu cei mai tineri. Desenul exprimă tinereţea vârstei sale, o caracteristică a celei care nu este încă mamă, dar care poartă lumina lumii în interiorul ei. Această figură are o uşoară înclinaţie, pentru a arăta atitudinea umilă a Fecioarei Maria.

Pr. Felix RocaSursa:ercis.ro