Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Belgia legalizează eutanasia minorilor

 
Belgia legalizează eutanasia minorilor
  • 13 Feb 2014
  • 3043
de Tommaso Scandroglio

Azi, 13 februarie, Parlamentul din Belgia se va pronunţa în mod definitiv asupra legalizării eutanasierii minorilor. Trecerea legii este aproape sigură, iar Belgia va deveni aproape sigur prima naţiune din lume care va permite eutanasierea fără limită de vârstă.

Reacţiile contrare acestei propuneri legislative nu au întârziat: 58 de parlamentari din Consiliul Europei au semnat o Declaraţie contrară proiectului de lege care nu-i protejează pe copiii cei mai vulnerabili şi mai mult, pune în discuţie fundamentele societăţii civilizate. Aceştia au reamintit şi câteva recomandări ale Uniunii Europene prin care statele UE sunt chemate să protejeze bolnavii şi persoanele pe moarte.

De asemenea, unii medici belgieni şi-au înălţat vocea pentru a se împotrivi proiectului de lege, pediatrii belgieni publicând o scrisoare intitulată „Încheierea vieţii copiilor: o lege inutilă şi precipitată”, deoarece proiectul nu răspunde nici unei necesităţi reale, majoritatea pediatrilor admiţând că niciodată nu le-a fost cerută eutanasierea unui copil deoarece cunoştinţele medicale permit atenuarea durerii persoanelor grav bolnave. Medicii pediatri belgieni sunt sprijiniţi şi de colegii lor canadieni din cadrul asociaţiei de medici „Coalition des médecins pour la justice sociale”. Şi în Quebec, Canada, se pregăteşte un proiect de lege pentru legalizarea eutanasiei.

Nici episcopii belgieni nu au rămas tăcuţi, alături de reprezentanţii altor religii. Arhiepiscopul de Malines-Bruxelles, mons. Andre-Joseph Leonard a spus: „Trebuie să le spunem conaționalilor noștri: Niciodată nu este prea târziu! Acum e momentul! Să ne menajăm conştiinţele, respectându-le pe cele ale fraţilor şi surorilor în umanitate. A sosit momentul să acţionăm. Contăm pe voi!”


Traducere: Andrei Hrişman


Sursa:www.lanuovabq.it