Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pe 7 ianuarie s-au născut: Sf. Bernadette Soubirous și Sf. Maximilian Kolbe

 
Pe 7 ianuarie s-au născut: Sf. Bernadette Soubirous și Sf. Maximilian Kolbe
  • 07 Ian 2014
  • 4806
Acum 130 de ani s-a născut Bernadette Soubirous căreia Fecioara Maria i-a apărut de mai multe ori, prima apariție având loc pe 11 februarie 1858.

Bernadeta Soubirous, s-a născut în orăşelul Lourdes dintr-o familie foarte săracă, în 7 ianuarie 1844. Prin ea Preacurata a făcut să izvorască apa miraculoasă, spre care pelerini din întreaga lume vin să îşi reîmprospăteze credinţa şi speranţa. Mulţi se întorc de la Lourdes vindecaţi şi de bolile trupului. Neprihănita Fecioară Maria, în timpul celei de a doua arătări, îi spusese Bernadetei: «Nu îţi promit că te voi face fericită în lumea aceasta, ci în lumea de dincolo». A
murit în ziua de 16 aprilie 1879. La 8 decembrie 1933, Papa Pius al XI-lea o ridică la cinstea altarelor, propunând-o ca un model de puritate sufletească, simplitate evanghelică şi deplină supunere la voinţa lui Dumnezeu.


Tot pe 7 ianuarie, dar în 1894 s-a născut Sfântul Maximilian Kolbe, un preot polonez, martir în lagărele de concentrare. A murit în ziua de 14 august 1941, după două săptămîni de înfometare absolută și în urma unei injecții cu formol a murit în «celula morții» din lagărul de exterminare, de tristă amintire, care a marcat istoria lumii într-un mod ireversibil. Maximilian Kolbe, spre deosebire de alții a fost aruncat în celula morții la cererea sa, în locul unui deținut care, la momentul începerii procesului de beatificare, a dat mărturie despre viața exemplară pe care a dus-o preotul. Se afla la lagărul de la Auschwitz din luna mai, și, cu toate că era aproape o epavă, a fost supus tratamentului special aplicat preoților. Insultele nu i-au atins sufletul, dar prin modul în care s-a comportat i-a întărit pe ceilalți deținuți, spovedindu-i.


Sursa:lesalonbeige.blogs.com

Știri din aceeași categorie

  • 15 Oct 2016
  • 1999
  • 0