Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tânăr cu dizabilitate parcurge drumul sfântului Iacob. Papa: "Mulţumesc pentru curajul tău!"

 
Tânăr cu dizabilitate parcurge drumul sfântului Iacob. Papa: "Mulţumesc pentru curajul tău!"
  • 25 Iul 2020
  • 394

Efortul tânărului de a parcurge, în pelerinaj, drumul sfântului Iacob, însoţit de tatăl său, nu a trecut neobservat pentru papa Francisc care i-a scris o scrisoare, publicată pe situl web al Diecezei de Malaga. Pontiful îl felicită pe tânărul Alvaro şi-i mulţumeşte pentru mărturia lui plină de curaj.

"Dragă Alvaro" – scrie pontiful – "am primit o scrisoare de la tatăl tău în care mi-a spus că ai încheiat pelerinajul la Santiago şi că în rucsac ai purtat nu doar intenţiile tale de rugăciune ci şi ale multor persoane care ţi s-au alăturat spiritual în acest pelerinaj, cerând rugăciuni ". "Mulţumesc pentru că ne-ai încurajat să pornim la drum, îndemnându-i şi pe alţii să ţi se alăture" – adaugă pontiful, amintind contextul acestui pelerinaj, făcut de Alvaro în plină pandemie. "În mijlocul pandemiei pe care o trăim, cu sinceritatea, bucuria şi simplitatea ta, ai reuşit să pui în mişcare speranţa multor persoane pe care le-ai întâlnit de-a lungul drumului prin intermediul reţelelor de socializare" – scrie papa Francisc. Călătoria lui Alvaro a fost împărtăşită de tatăl lui pe Twitter, pe contul @CaminodeAlvaro.

"Ai mers în pelerinaj şi ai determinat multe alte persoane să pornească în pelerinaj, încurajându-i să nu se teamă şi să recupereze bucuria, pentru că de-a lungul drumului nu suntem niciodată singuri. Domnul merge întotdeauna alături de noi", scrie papa Francisc a cărui scrisoare se încheie prin binecuvântarea sa, prin invocarea mijlocirii Maicii Domnului de pe Muntele Carmel şi prin solicitarea: "Nu uita să te rogi pentru mine".

Al şaptelea din zece fraţi, Alvaro locuieşte în districtul Huelin şi este membru al Comunităţii Neocatechumenale din parohia locală "Sfântul Patriciu". În ciuda dizabilităţii sale, tânărul participă activ la viaţa parohiei, experienţa sa de credinţă, atât de plină de bucurie, constituind o mărturie pentru toţi cei care îl cunosc – se spune pe situl Diecezei de Malaga.Sursa:vaticannews.va/ro