Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

5 locuri în care îl găsim pe Dumnezeu în timpul verii

 
5 locuri în care îl găsim pe Dumnezeu în timpul verii
  • 03 Iul 2020
  • 569

Vara este sinonimul absenței lui Dumnezeu? Nu! Iată cinci "locuri" în care îl găsim ...

În răcoarea primelor ore ale dimineații 

Pe măsură ce ziua se sfârșește, caldura nu pare să dispară odată cu venirea nopții, dar acele primele momente proaspete din zori ne vorbesc despre Dumnezeu, care este dulceață, dezmierdare, răcorire și lumina care ne veghează... De ce nu te rogi un pic "în acel moment? De ce să nu te scoli devreme pentru a "gusta" din Dumnezeu, care este cu noi într-o nouă zi?

Micul dejun 

Dumnezeu este mereu prezent în comunitate, în familie. Dumnezeu însuși este familia, o comuniune de persoane. Nimic nu se compară cu un mic dejun de vară, fără grabă sau anxietate. Nu e nimic mai bun ca o trezire liberă și fără stres, conștient de cât de frumoasă are să fie noua zi în compania celor dragi.

În timpul petrecut la plajă sau la piscină

Odihnă si relaxare și poate chiar mai mult, dacă sunteți în contact cu natura, acesta este doar un moment potrivit pentru a-L întâlni pe Dumnezeu. De ce nu...chiar și piscina sau plaja sunt locuri potrivite pentru a ne ruga un pic. Întinși pe prosop, putem da mulțumire pentru ceea ce avem precum căldura soarelui și răcorirea apei. Bucurați-vă de creație cu responsabilitate, căci în sine aceasta este o rugăciune minunată.

În lectura unei cărți bune

Vara ne lasă timp pentru ceea ce de multe ori nu reușim să facem în timpul anului. Abandonarea televizorului, a calculatorul, a telefonului și a zgomotului și schimbarea rutinei în lectura unei carți bune face ca totul să fie aparte. În lectură, în acea tăcere, emoțiile noastre sunt mobilizate, iar gândurile se întâlnesc cu tot ce se trăiește acolo. Să punem această tăcere înaintea lui Dumnezeu și să ne lăsăm supuși la ceea ce ne dorim să fim prin Dumnezeu.

În orice biserică, capelă sau templu

Mulți oameni pe care-i găsim în stațiunile de vară uită să participe la Sfânta Liturghie și abandonează rugăciunea. Trebuie să facem un efort, oriunde am fi, să cautăm un loc unde am putea participa la Liturghie. Nu trebuie să uităm că rugăciunea este un semn al sănătății spirituale, iar setea și foamea de El ne fac să ne simțim iubiți.

Traducere și adaptare: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org