Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

5 sfaturi de gestionare a timpului pentru mămici supraîncărcate de muncă

 
5 sfaturi de gestionare a timpului pentru mămici supraîncărcate de muncă
  • 19 Iun 2020
  • 1756

De Guila Gaillard

 

Este posibil să gestionați munca pe toate fronturile și să vă simplificați viața în același timp.

Pentru o mamă, indiferent dacă are un loc de muncă în afara casei sau nu, nu sunt suficiente ore în zi pentru a face totul. Viața este adesea ca un vârtej, mergând non-stop între o activitate și alta. Rezultatul poate fi sentimentul de a nu face nimic corect. Dacă te regăsești uneori strigând la copiii tăi și oferindu-i soțului tău priviri lipsite de iubire, este timpul să arunci o privire asupra programului tău și să faci unele schimbări.

1.     STABILIȚI-VĂ PRIORITĂȚILE

Într-o zi oarecare, ce este cel mai important? Să petreceți timp cu soțul sau cu copiii dvs.? Să parcurgeți dosarele importante pe care le-ai adus acasă de la birou? Să faceți treburile casnice? Să vorbiți cu prietenele dumneavoastră? Să faceți exerciții fizice? Să participați la o ședință școlară? După ce ați făcut o listă cu lucrurile importante, discutați-o cu soțul dumneavoastră pentru a-l implica în alegerea priorităților pe care le veți aborda împreună. (Pe cât posibil, alegeți ceea ce vi se potrivește cel mai bine fiecăruia!)

2.     ATENȚIE LA GĂURILE NEGRE CARE VĂ ÎNGHIT TIMPUL PREȚIOS

Fără a deveni expert în logistică, puteți defini sarcinile sau activitățile care vă ocupă cea mai mare parte a timpului și puteți decide ce este cel mai important. De exemplu, să le sunați pe prietenele dumneavoastră ori de câte ori apare ceva interesant este drăguț, dar probabil că este mai bine să folosiți timpul pentru a trimite doar un mesaj, cândva, în timpul zilei.

A vă ocupa de bucătărie în fiecare seară poate consuma mult timp. Ați putea să pregătiți porții duble și să le congelați pentru mai târziu? Gătitul în cantități mari este foarte la modă în aceste zile. Sau de ce să nu-i cereți soțului să prepare cina câteva seri?

Vă regăsiți în mod constant la magazine pentru a face cumpărături? Dacă este cazul și aveți spațiu de depozitare, faceți cumpărăturile mari în fiecare săptămână, la două săptămâni sau o dată pe lună. Profitați de livrările la domiciliu sau cumpărați ceea ce aveți nevoie în drum spre casă de la serviciu.

Copiii au atâtea activități extracurriculare încât începeți să vă simțiți ca un taxi? Încercați să limitați numărul activităților lor sau, dacă nu, gândiți-vă la sisteme de ajutorare: de ce să nu duceți mai mulți copii prin rotație, cu alți părinți?

3.     FIȚI REALISTĂ!

O gospodărie cu copii mici nu va fi niciodată fără pată (decât dacă vă urmați non-stop copiii mici cu un mop și o găleată!). Nu vă stresați dacă nu ați avut timp să aspirați în weekend, așa cum a fost planificat. Veți fi mai puțin obosită dacă nu veți fi prea exigentă în casă. Acestea fiind spuse, este bine să vă mândriți cu casa, așa că luați în considerare să fie întotdeauna o cameră care să fie ordonată. Dacă oaspeții apar în mod neașteptat, aveți o cameră în care să îi primiți în pace.

4.     ÎNVĂȚAȚI CUM SĂ FOLOSIȚI TIMPUL PENTRU A VĂ FACE TIMP

În weekend (dacă este posibil), acordați-vă 15 minute pentru un pui de somn. Un pic de odihnă face mult. În cursul săptămânii, este o idee bună să adormiți devreme în câte o noapte, întrucât nu știi niciodată ce va aduce noaptea (un copil care are un coșmar, altul bolnav, de exemplu).

5.     AMINTIȚI-VĂ CĂ NU SUNTEȚI SINGURA RESPONSABILĂ PENTRU ACTIVITĂȚILE DIN CASĂ

Aruncați o privire împreună cu soțul dumneavoastră la lista de sarcini la care ar putea să vă ajute în mod regulat: cumpărăturile (cu o listă exactă cu ce să cumpere), conducerea copiilor la activitățile lor extracurriculare sau să îi ia de la școală. Includeți-vă și copiii în treburile gospodăriei de la o vârstă fragedă. Chiar și un copil de trei ani poate pune o farfurie murdară în chiuvetă. Odată ce vor crește, își pot face propriul pat și aspira camera. Nu ezitați să le cereți fiecăruia să ajute la păstrarea curățeniei în zonele comune ale casei.

 

Sursa: aleteia.org

Traducerea: Ioan - Ștefan Dumitraș