Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Despre veghere

 
Despre veghere
  • 03 Ian 2020
  • 2163

A veghea, a trăi momentul prezent, a fi conștient de ceea ce (ni) se întâmplă, nu este deloc ușor. Iar asta pentru că, de obicei, suntem cu gândul fie în trecut, fie în viitor, iar prezentul trece pe lângă noi și nu-l trăim cu înțelepciune. Oare de câte ori nu ne-a părut rău că am luat decizii la supărare, că am acționat pripit, fără să cerem sfatul celor din jur, că am gândit greșit sau acuzat pe nedrept unele persoane, că am făcut rău unuia sau altuia prin cuvintele, privirea ori atitudinile noastre? Ce nu am face în astfel de momente să putem da timpul înapoi! Dar trecutul este trecut. Nu se mai poate schimba. În schimb, da, viitorul poate arăta altfel, dacă vrem să învățăm și să nu mai repetăm toate aceste greșeli.

În Evanghelii, Mântuitorul ne reamintește deseori despre importanța vegherii. El ne cere să ne trăim viața noastră, clipă de clipă, cu înțelepciune, până la venirea sa (cf. Mt 25,1-13), iar în Grădina Măslinilor ne reamintește că doar dacă suntem în comuniune cu El, ne va păzi de ispitirile Celui rău (cf. Mt 26, 41). Într-adevăr, Dumnezeu vrea să ne ajute să trăim diferit existența noastră care, de altfel, doar în comuniune cu El își găsește împlinirea (cf.Col 1,16). În fiecare zi vine să ne caute. Fie că este vorba de sf. Liturghie, de sacramentul spovezii, de momente de rugăciune, de meditație, dacă vom dori să îl întâlnim pe Cristos, vom trăi bucuria Întâlnirii cu El și vom deveni, treptat, făpturi noi (cf.2Cor 5,17), asemenea Lui.

La școala Evangheliei sale vom deprinde un mod nou de a interpreta evenimentele și situațiile vieții, trăindu-le în credință. Aici vom învăța să gândim, să alegem, să privim, să vorbim, să ne comportăm altfel cu ceilalți, devenind o binecuvântare pentru ei. Tot la școala sa, El ne va ajuta să veghem și să fim atenți la tot ceea ce ne poate face rău, mai ales păcatul. Vom învăța să avem mai multă grijă de sănătatea noastră, fizică și psihică, să evităm excesele, găsind justa măsură în toate. La fel, tot aici vom înțelege cum să evităm ceea ce poate să facă rău aproapelui. Să ne încredințăm, așadar, Domnului. Să ne lăsăm mereu călăuziți de cuvântul său. El ne va ajuta să trăim o existență înțeleaptă, fără regrete.

 

de Pr. Marius Vătămănelu

 



Sursa:mesagerulsfantulanton.com