Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Viitorul celor mai tineri: intenția de rugăciune a papei în decembrie 2019

 
Viitorul celor mai tineri: intenția de rugăciune a papei în decembrie 2019
  • 11 Dec 2019
  • 894

Viitorul celor mai tineri, în special al copiilor lipsiți de orice fel de asistență, se află în centrul intenției de rugăciune a papei Francisc pentru luna decembrie 2019. Intenția de rugăciune este însoțită, ca de obicei în ultimii ani, de un scurt mesaj video al Sfântului Părinte.

”Să ne rugăm pentru ca fiecare țară să ia măsurile necesare pentru a face din viitorul copiilor o prioritate, mai ales din viitorul copiilor care suferă în timpurile noastre”: este intenția de rugăciune a papei Francisc în luna decembrie 2019.

Ultima lună a anului calendaristic, care poartă amprenta sărbătorii Nașterii Domnului în slăbiciunea firii omenești și în sărăcia unui staul, aduce, așadar, în atenția Sfântului Părinte condiția vulnerabilă a celor mai tineri, în special a copiilor lipsiți de cele necesare unei vieți demne.

Decembrie 2019: Viitorul celor mai tineri

”Viitorul celor mai tineri” este tema unui scurt mesaj video prin care papa Francisc însoțește intenția de rugăciune a lunii decembrie a anului curent:

Papa Francisc: «Un copil marginalizat, un copil maltratat, un copil abandonat, un copil fără școală, fără îngrijiri medicale este un strigăt care ajunge la Dumnezeu. În fiecare dintre ei este prezent Cristos, care a venit în lume ca un copil lipsit de apărare. Cristos este cel care ne privește în fiecare dintre acei copii. Să ne rugăm pentru ca fiecare țară să ia măsurile necesare pentru a face din viitorul copiilor o prioritate, mai ales din viitorul copiilor care suferă în timpurile noastre».

Rugăciunea papei și a Bisericii pentru un viitor mai bun al celor mici și al celor mai tineri este o bună ocazie de a-i cuprinde în rugăciune și pe cei din România. Potrivit unor studii inter-instituționale, publicate sub egida Președinției României, la 1 ianuarie 2018 existau între 170.000 - 350.000 de copii cu părinții plecați în străinătate sau lipsiți de grija părintească. ”În fiecare dintre ei”, amintește papa, ”este prezent Cristos, care a venit în lume ca un copil lipsit de apărare. Cristos este cel care ne privește în fiecare dintre acești copii”.

Cetatea Vaticanului – A. DancăSursa:www.vaticannews.va