Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa în Republica Democratică din Congo pentru o călătorie de reconciliere. Motoul şi logoul vizitei care se va desfăşura de la 2 la 5 iulie

 
Papa în Republica Democratică din Congo pentru o călătorie de reconciliere. Motoul şi logoul vizitei care se va desfăşura de la 2 la 5 iulie
  • 16 Mar 2022
  • 1056

Motoul şi logoul vizitei care se va desfăşura de la 2 la 5 iulie

Papa în Republica Democratică din Congo pentru o călătorie de reconciliere

 

"Toţi reconciliaţi în Isus Cristos" este motoul semnificativ al călătoriei apostolice pe care Papa Francisc o va face de la 2 la 5 iulie 2022 în Republica Democratică din Congo. Mergând în oraşele Kinshasa şi Goma şi continuând apoi în Sudanul de Sud (5-7), cu oprire la Juba. A comunicat asta Sala de Presă a Sfântului Scaun care a difuzat şi logoul elocvent al primei etape a pelerinajului pontifului.

În mod simbolic, de fapt, logoul repropune "harta" ţării africane - prezintă comitetul de organizare congolez al călătoriei - ale cărui contururi sunt evidenţiate cu culorile, deosebit de expresive, ale drapelului naţional.

Galbenul, de fapt, simbolizează bogăţia Republicii Democratice din Congo, între faună şi floră terestră şi subterană. În schimb, roşul vrea să reprezinte sângele vărsat de martiri, aşa cum se întâmplă încă în partea de est a ţării. În timp ce albastrul, în partea de sus, exprimă dorinţa cea mai arzătoare a fiecărui locuitor: pacea.

Culorile vii folosite în logo vor să manifeste sentimentul şi dinamismul care caracterizează poporul congolez, gata să îl primească în bucurie şi în unitate pe Papa Francisc. Şi "harta" este "deschisă" la vest tocmai pentru a arăta primirea rezervată marelui eveniment al vizitei pontifului şi roadelor pe care le va aduce.

Este prezent în logo şi un palmier care face trimitere la martiriu, experienţă de credinţă înrădăcinată în istoria de ieri şi de astăzi a Congoului. Şi palmierul - exprimând, de fapt, victoria, renaşterea şi nemurirea - relansează şi mesajul de speranţă pe care-l oferă vizita Sfântului Părinte. Şi chiar în centrul logoului este figura Papei Francisc în momentul binecuvântării poporului pe care urmează să-l îmbrăţişeze.

În stânga imaginii este o cruce de culoare albastră, expresie a devoţiunii puternice a poporului faţă de Fecioară, Maica Domnului a Congoului, care duce şi susţine rugăciunile întregii naţiuni la Cristos Răscumpărătorul. Chiar sub cruce sunt reprezentate trei persoane, ca simbol al fraternităţii: bărbaţi şi femei, adulţi şi copii, uniţi ca şi cum ar fi o unică persoană. O imagine - tot conform organizatorilor locali - care exprimă conştiinţa că a ajunge la o atare fraternitate poate să fie numai un dar al lui Dumnezeu.

În afară de asta, comitetul a explicat motivul inserării în logoul vizitei a patru elemente caracteristice ale biodiversităţii teritoriului. Începând de la munţi, prezenţi în toate regiunile ţării, îndeosebi în partea de est unde se află vulcanul care, în mai multe rânduri, a marcat cu erupţiile sale viaţa populaţiei din Goma.

Este reprezentată după aceea apa care curge, în aşa fel încât să amintească bogăţia hidrografică a ţării: este suficient să ne gândim la fluviul Congo şi la diferitele lacuri. De asemenea, copacul care face trimitere la ansamblul florei. În timp ce okapi, jumătate zebră şi jumătate girafă, este un animal simbol al Republicii Democratice din Congo: de fapt, este singura ţară unde se află, trăind în stare de libertate.

(După L'Osservatore Romano, 15 martie 2022)

 

 



Sursa:ercis.ro