Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc: numele noastre sunt scrise în ceruri, în inima lui Dumnezeu

 
Papa Francisc: numele noastre sunt scrise în ceruri, în inima lui Dumnezeu
  • 07 Iul 2019
  • 2337
”Numele pe care l-am primit fiecare la botez este scris în ceruri, în inima lui Dumnezeu Tatăl. Este bucuria pentru acest dar primit care face din fiecare discipol un misionar al Domnului Isus”. Cu aceste cuvinte de la rugăciunea ”Angelus”, papa Francisc a îndemnat duminică, 7 iulie 2019, la redescoperirea bucuriei de a fi discipoli și misionari ai Domnului în timpurile noastre.

Cu o amplă meditație despre evanghelia duminicii, a XIV-a din timpul liturgic de peste an, papa Francisc a recitat duminică, 7 iulie a.c., rugăciunea ”Îngerul Domnului” împreună cu mii de romani și pelerini care au sfidat temperaturile ridicate ale amiezii și au venit să se roage împreună în Piața San Pietro.

Vorbind despre Evanghelia duminicii (Lc 10, 1-12; 17-20), papa a scos în evidență îndemnul lui Isus care, în momentul trimiterii celor 72 ca să predice Evanghelia, spune: ”Secerișul este mare, însă lucrătorii sunt puțini. Rugați-l de pe Domnul secerișului să trimită lucrători în secerișul său” (v. 2).
Papa Francisc: «Această cerință a lui Isus este valabilă întotdeauna. Trebuie să-l rugăm mereu pe ”stăpânul secerișului”, adică pe Dumnezeu Tatăl, să trimită lucrători ca să lucreze în ogorul său, care este lumea. Fiecare dintre noi trebuie să o facă cu inima deschisă, cu o atitudine misionară; rugăciunea noastră nu trebuie să fie limitată doar la nevoile noastre, la necesitățile noastre: rugăciunea este cu adevărat creștină dacă are și o dimensiune universală».

La trimiterea celor 72 de discipoli, Isus le dă instrucțiuni precise care exprimă trăsăturile misiunii, o serie de imperative ”care arată că misiunea se bazează pe rugăciune; că este itinerantă, nu stă pe loc; că cere detașare și sărăcie; că aduce pace și vindecare, semne ale apropierii Împărăției lui Dumnezeu; că nu este prozelitism, ci vestire și mărturie; și că cere chiar franchețea și libertatea evanghelică de a pleca de acolo evidențiind responsabilitatea de a fi respins mesajul mântuirii, dar fără condamnări și blesteme”.

”Cei șaptezeci și doi s-au întors plini de bucurie”, notează evanghelistul, dar Isus îi îndeamnă la bucurie pentru un alt motiv: ”pentru că numele voastre sunt scrise în ceruri” (v. 20).
Papa Francisc: «Prin această expresie, El înțelege bucuria interioară, bucuria indestructibilă care se naște din conștiința de a fi chemați de Dumnezeu să-l urmăm pe Fiul său. Altfel spus, bucuria de a fi discipolii săi. Astăzi, de exemplu, fiecare dintre noi se poate gândi la numele pe care l-a primit în ziua Botezului: acel nume este ”scris în ceruri”, în inima lui Dumnezeu Tatăl. Și este bucuria pentru acest dar primit care face din fiecare discipol un misionar, unul care umblă în compania Domnului Isus, care învață de la El să se dăruiască fără rezerve pentru alții, liber de el însuși și de propriile averi».

”Să invocăm împreună”, a fost îndemnul final al papei, ”ocrotirea de mamă a Preasfintei Maria ca să susțină în orice loc misiunea discipolilor lui Cristos; misiunea de a vesti tuturor că Dumnezeu ne iubește, vrea să ne mântuim și ne cheamă să facem parte din Împărăția sa”.

După rugăciunea Angelus, Sfântul Părinte a făcut un apel umanitar și la rugăciune în favoarea migranților din Libia, unde zeci de persoane au fost ucise în urma unui atac aerian într-un centru de detenție a imigranților. Papa a amintit cu această ocazie și toate victimele atacurilor care au fost comise recent în Afganistan, Mali, Burkina Faso și Niger și a păstrat un moment de reculegere și rugăciune pentru ele.

Primiți la final Binecuvântarea apostolică invocată de papa Francisc la rugăciunea Angelus, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.



Sursa:www.vaticannews.va