Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Belgia. O vacă răstignită într-o Biserică

 
Belgia. O vacă răstignită într-o Biserică
  • 25 Noi 2017
  • 4957

Surprizele neplăcute din Belgia nu au încetat, cel puțin pentru cei care iubesc și respectă Biserica Catolică. Ultima știre provine din Kuttekoven, Looz, unde într-o biserică catolică a fost instalată o operă de artă intitulată „Vaca sacră”, aparținând artistului Tom Kerck. Pe o cruce mare este agățată o vacă, iar în jurul ei se află un lac de lapte.

În urma unei campanii media, mai mulți creștini au venit din diferite părți ale Flandrei, înarmați cu rozariul, pentru a repara ceea ce este în mod evident o lipsă de respect. Acțiunea a fost organizată de ASB Katholiek Forum.

După cum se poate vedea în imagine, biserica din Kuttekoven nu se află într-o stare foarte bună și nu este folosită în mod obișnuit pentru celebrări liturgice. Cu toate acestea, încă nu a fost desacralizată. Potrivit Forumului Katholiek „este vorba despre o imagine satanică, despre o insultă dezgustătoare adusă lui Dumnezeu și catolicismului”.

 Pe lângă rozare și cruci, grupul de creștini mai avea și o pancartă pe care scria: „Opriți blasfemia și arta degenerată. Rugați-vă pentru reabilitare”. De asemenea era prezent și autorul operei. Acesta le-a spus creștinilor: „Mă bucur că ați venit, fiecare are dreptul la opinie”. Pentru el, opera nu vrea să fie o insultă la adresa creștinismului, ci se referă la deșeurile care se produc în societatea noastră.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:iltimone.org