Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fiecare om, o poveste de iubire a lui Dumnezeu față de noi

 
Fiecare om, o poveste de iubire a lui Dumnezeu față de noi
  • 19 Mai 2017
  • 978
  • 0

Sfântul Părinte a continuat miercuri, 17 mai, șirul catehezelor dedicate speranței creștine, întitulând cea de-a 22-a cateheză "Maria Magdalena, apostol al speranței". Audiența generală s-a desfășurat în Piața Sfântul Petru.

Inspirată din capitolul 20 al Evangheliei după sfântul Ioan, fragment biblic în care se relatează despre Învierea lui Isus, pornindu-se de la constatarea că mormântul era gol și continuând cu întâlnirea dintre Isus cel Înviat și Maria Magdalena,  pontiful a pus accentul pe modul personal în care Mântuitorul îi vestește acesteia Învierea: chemând-o pe nume.

«Ce frumos este să ne gândim că prima apariție a Celui Înviat s-a petrecut într-un mod atât de personal! Că este cineva care ne cunoaște, care vede suferința și amărăciunea noastră, căruia i se face milă de noi și ne cheamă pe nume», a spus pontiful, referindu-se la relatările biblice privind numeroase persoane care-l caută pe Isus, îndemnându-ne însă să ne amintim că este întotdeauna Dumnezeu cel care ne caută mai întâi, căci «fiecare om este o poveste de iubire a lui Dumnezeu față de noi.»

Referindu-se la semnificație avută pentru noi de transformarea petrecută în viața Mariei Magdalena, discipola care-l însoțește pe Isus încă din Galileea, punându-se în slujba Bisericii care se naște, Sfântul Părinte a spus:

Papa Francisc: «Isus o cheamă: 'Maria!' Revoluția vieții sale, revoluție destinată să transforme existența fiecărui bărbat și a fiecărei femei, începe cu un nume al cărui ecou se aude în grădina mormântului gol. Evangheliile ne descriu fericirea Mariei: învierea lui Isus nu este o bucurie dată cu pipeta, ci o cascadă care cuprinde  pe deplin întreaga viață. Existența creștină nu este țesută cu fire fragile de fericire, ci conține valuri care cuprind totul. În acest moment, încercați și voi – care purtați în inimă, ca fiecare, propriul bagaj de dezamăgiri și înfrângeri –  să vă gândiți că avem un Dumnezeu aproape care ne cheamă pe nume și ne spune: 'Ridică-te, nu mai plânge, pentru că am venit să te eliberez!'»

Amintind că Dumnezeu nu rămâne indiferent la suferințele noastre ci visează la transformarea lumii pe care a împlinit-o prin misterul Învierii, pontiful a evidențiat transformarea Mariei Magdalena, dintr-o femeie aflată la cheremul celui rău la o femeie care devine apostol al celei mai noi și al celei mai mari speranțe.

«Mijlocirea ei să ne ajute să trăim și noi această experiență: în ceasul lacrimilor și al abandonării să-l ascultăm pe Isus cel Înviat care ne cheamă pe nume și, cu inima plină de bucurie, să mergem să vestim: 'L-am văzut pe Domnul!'», a spus papa Francisc la finalul catehezei audienței generale de miercuri, 17 mai, audiență dedicată speranței creștine întrupată de apostolatul Mariei Magdalena.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va

Adaugă un comentariu


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii