Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Sandri: Codul canoanelor Bisericilor Orientale, instrument pentru viitorul Bisericilor Catolice Orientale

 
Cardinalul Sandri: Codul canoanelor Bisericilor Orientale, instrument pentru viitorul Bisericilor Catolice Orientale
  • 27 Feb 2017
  • 1348

Codul canoanelor Bisericilor Orientale „să fie un instrument pentru viitorul Bisericilor Catolice Orientale, pentru ca acestea să poată recupera autenticitatea și să fie adevărați mărturisitori a propriei tradiții bisericești”, mai ales „acolo unde acestea au fost excluse temporar de împrejurări istorice” din itinerariul Bisericii, „pentru a-și aduce contribuția la dezvoltarea catolicității". Acestea au fost cuvintele Cardinalului Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, la încheierea simpozionului de drept canonic care a avut loc la Institutul Pontifical Oriental din Roma (22, 23 și 24 februarie), ca parte a sărbătoririi centenarului Congregației pentru Bisericile Orientale și a Institutului Pontifical Oriental. Purpuratul a vorbit și despre îndelungatul proces de elaborare al Codului, apărut în anul 1990.

De asemenea, Cardinalul Sandri a reamintit și Motu proprio al Papei Francisc „De concordia inter Codices” (15 septembrie 2016), prin care Pontiful Roman solicita o mai mare concordanță între normele Codului canoanelor Bisericilor Orientale și Codul de drept canonic al Bisericii latine.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.radiovaticana.va