Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Psalmul 86 (Meditaţia Pr. Gabriel Buboi pe marginea Psalmilor)

 
Psalmul 86 (Meditaţia Pr. Gabriel Buboi pe marginea Psalmilor)
  • 30 Oct 2016
  • 4501

Pe munții cei sfinți El a întemeiat-o;

Domnul iubeşte porţile cetății Sionului,

Mai mult decât toate locuințele lui Iacob.

 

Despre tine, cetate a lui Dumnezeu,

Se spun lucruri minunate!

 

Voi înscrie pe Raab şi Babilonia

Între cei care mă recunosc;

Iată Filistea, Tirul şi Etiopia:

Acolo s-a născut cutare sau cutare.

 

Se va spune despre cetatea Sionului:

„Și acest om și acela s-au născut acolo

Și El, Cel Preaînalt, o păstrează puternică”.

 

Domnul va înscrie în cartea popoarelor:

„Acest om s-a născut acolo”

 

Și dansând vor cânta:

„În Tine sunt toate izvoarele mele”.

 

Pe munții cei sfinți El a întemeiat-o Sfinții Părinți ai Bisericii ne spun că temeliile puternice ale cetății Sion, dincolo de așezarea sa fizică, sunt virtuțile locuitorilor – credință, speranță, iubire, tărie, răbdare, cumpătare - și sfințenia oamenilor de acolo. Sfântul Eusebiu spune: „Temeliile Ierusalimului ceresc sunt sus, pe munții sfinți, însă porțile sale sunt aici între noi: intrarea Bisericii este intrarea împărăției cerurilor”.

 

Voi înscrie pe Raab şi Babilonia între cei care mă recunosc; Iată Filistea, Tirul şi Etiopia Enumerarea acestor nume de persone sau locuri – dintre cele mai surprinzătoare pentru că nu aparțin poporului ales sau pentru că sunt departe de a fi model de virtute - arată că toți oamenii sunt chemați la sfințenie: vocația universală a Bisericii. Menționarea Etiopiei indică că orașul sfânt a lui Dumnezeu, Biserica și dreptatea Domnului, se întinde până la marginile pământului.

 

Și acest om și acela s-au născut acolo Sfântul Ieronim spune să numim și noi această cetate a lui Dumnezeu și Biserica: Mamă! pentru că „popoarele cred în Biserică și se nasc în Biserică iar odată botezați în Biserică îi spun: Mamă!”.