Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O săptămână de studiu biblic la Centrul Manresa

 
O săptămână de studiu biblic la Centrul Manresa
  • 23 Iun 2016
  • 4725

Centrul Spiritual Manresa organizează în Anul Jubiliar al Milostivirii Divine o săptămână de studiu biblic.

Tema: Porți ale milostivirii divine în rugăciunile din Sfânta Scriptură.

Perioada: 4 – 10 iulie

Destinatari: persoane cu vârsta între 16 și 45 de ani.

Numărul de locuri: limitat (max. 25)

Taxa de participare: 100-150 lei (în funcție de posibilități)

Limba: italiană și română

Înscrieri: centrulmanresa@iezuiti.ro

Perioada de înscrieri: 1-30 iunie

Coordonatori: Pr. Pino Di Luccio SJ, profesor la Facultatea de Teologie din Napoli și la Hebrew University din Ierusalim; Pr. Iosif Șandoru SJ, student la secția „Teologie biblică” a Universității Gregoriana din Roma.

Mod de desfășurare:  în fiecare zi sunt prevăzute momente de lectură comentată a unor texte alese, dar și momente de reflecție personală și împărtășire în grupuri mici.

 

Motto:

Cuvântul lui Dumnezeu este viu, plin de putere şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri; el pătrunde până la despărţitura sufletului şi a duhului, a încheieturilor şi a măduvei şi judecă sentimentele şi gândurile inimii (Evrei 4,12).

 

Descriere:

În contextul anului Milostivirii în care ne aflăm, cursul își propune să exploreze tema îndurării divine în textele și rugăciunile din Sfânta Scriptură.  Îndurarea este sentimentul cel mai durabil și mai intens ce caracterizează înlăuntrul lui Dumnezeu, căci „veșnică este îndurarea lui” (Ps 136). Ca și în cazul eunucului din Faptele apostolilor (Fapte 8), înțelegerea a ceea ce citim are scopul de a induce în noi experiența vie a realității din spatele cuvintelor. Așa cum „mila și adevărul se întâlnesc” (Ps 84,11), la fel cunoașterea și trăirea se vor îmbrățișa,  alimentându-se reciroc. Rugăciunile din Sfânta Scriptură sunt scrise pentru a ne învăța pe noi cum să ne rugăm. Ele sunt porți spre inima lui Dumnezeu. Cuvântul biblic – citit, rumegat și împărtășit –  iluminează sentimentele și gândurile inimii transformând totul în rugăciune și făcând să înflorească în noi Viața cea Adevărată, viața divină.



Sursa:www.iezuiti.ro